Kultūras ziņas

Latvijas Nacionālā baleta simtgades mēnesis

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Mūziķu kalve Rēzeknē nosvinējusi jubileju

Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskola atzīmē 90. jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ģimeniska vide un brīvības sajūta, kas balstās savstarpējā cieņā – tā mācību vidi Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā raksturo dažādu paaudžu absolventi, kas nupat pulcējās skolas 90 gadu jubilejā.

Rēzeknes Tautas konservatorijā pirmie topošie audzēkņi sāka mācīties tālajā 1932. gadā. Kopš tā laika nomainījušās vairākas paaudzes, un tas arī bija acīmredzams svētku jubilejas koncertā, piemēram, vienā bigbendā saspēlējoties diviem bijušajiem skolas direktoriem.

Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas direktors Raimonds Arbidāns jubilejā teic: "Izglītības iestādei, man liekas, tie ir paši spēka gadi. Skolai ir pieredze, materiāli tehniskā bāze, izcili pedagogi." Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskola ir vienīgā Latvijā, kur studēt tradicionālo mūziku vidējā izglītības iestādē, uzsver direktors.

Mūzikas pedagoģe Rota Salmiņa ir pārliecināta par savu arodu: "Lai kā mainītos laikmets, katrā paaudzē ir ļoti labi cilvēki, mūziķi. Es domāju, ka mūsu profesija ir tāda, kas neļauj novecot."

Attiecības starp studentu un pedagogu pārvēršas attiecības starp diviem vienlīdzīgiem kolēģiem. Un tas nereti notiek, studentam vēl mācoties pēdējos kursos, nevis tikai pēc absolvēšanas.

Čelliste Ilze Grudule stāsta: "Es spēlēju seno mūziku, un to dažreiz sauc par autentisku šī stila izpildījumu. Es domāju, ka šis autentiskums, tā pirmatnējā sajūta, ko skolā izdzīvojam, tas ir tas, ko varu, gribu un nesu tālāk pasaulē."

Arī trombonists Lauris Amantovs uzsver skolas nozīmi: "Varbūt tā skola nav tik liela, bet tas ļauj katram studentam vairāk pastrādāt ar savu pedagogu. Un svarīgi arī reģionam kā tādam, Rēzeknē ļoti liela nozīme šai vidusskolai ir."

Savukārt viens no jaunākajiem skolas virzieniem ir pievērsties jauno džezistu skološanai. Un tajā īpaša loma piešķirta arī iespējai kāpt uz lielās skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti