Jāņa Bukuma jaunais CD «Dzīvs un savādāks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc 15 gadu klusēšanas ar jaunu albumu „Dzīvs un savādāks” sevi atkal piesaka par roka huligānu dēvētais Jānis Bukums. Savulaik viņš bija labi pazīstams kā smagā metāla grupas „Monro” solists. Eklektiska rokmūzika skan arī jaunajā albumā, kura prezentācijas koncerts notiks ceturtdien, 26.martā, Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā.

Jaunajā albumā ļoti labi atpazīstam Jāņa Bukuma raksturīgo balsi, arī vizuāli – ar savu vareno stāvu – viņš ir tikpat iespaidīgs, taču atgriežas viņš tomēr jau kardināli cits vai, kā viņš pats saka – dzīvs un savādāks.

Mūziķa jaunais disks ir ļoti personisks, viņš tajā ļoti tieši un atklāti runā par savu dzīvi – saviem kritieniem, celšanos un atdzimšanu:

„Principā tā ir grēksūdze un ļoti personisks stāsts, sākot no piedošanas lūgšanas un beidzot ar analīzi par pareiziem un nepareiziem ceļiem. Dikti raiba plate”.

Mūziķis stāsta, ka, pirms viņš atradis patieso ceļu pie sevis, viņa dzīvē bijuši dažādi posmi – kādu brīdi viņš dzīvojis arī Spānijā, bet teju visu laiku tā bijusi kā bēgšana no dzīves un pašam no sevis, arvien biežāk viņš meklējis aizmiršanos alkoholā, līdz vienā brīdī bijis nepārprotamas izvēles priekšā.

„Es zinu, ka tas skanēs ļoti banāli, bet es vienu rītu pamodos, paskatījos spogulī, ieraudzīju cilvēka šlaku, tādu, kuru es nevaru ciest, un tas bija mans ģīmis, ko es tur ieraudzīju. Un es sapratu, ka es negribu tāds būt… Es biju gājis savu dzīves ceļu, līdz atdūros krustcelēs, kur ir palikušas durvis ar diviem uzrakstiem. Ja es iešu pa kreisi, viss beigsies nepareizi, ja es iešu pa labi, tad es varēšu mēģināt likt soli pa solim, lai kaut ko mainītu uz labu,” sajūtas restaurē Jānis Bukums.

Jaunajā albumā Jānis Bukums daudz piemin Debesis, uz kurām kliedz, kuras lūdz un no kurām tiek arī saklausīts, jo nu jau vairāk nekā sešus gadus viņš jūtas kā patiešām brīvs cilvēks, kurš dzīves skaistumu atkal spēj saskatīt visvienkāršākajās lietās un kuram dzīves vērtību skala atkal ir sakārtota.

„Vienkārši es pa dzīvi skrēju tik ātri, ka viss palika aizmugurē. Kad es paskatījos atpakaļ, es redzēju, ka es esmu novārtā atstājis visu dzīvē svarīgāko. Un tad es griezos atpakaļ un gāju un vācu groziņā pa vienai tās svarīgās lietas. Un tās svarīgās lietas, tās ir ļoti vienkārši uzskaitīt - tā ir Latvija, tā ir mana ģimene, mans mazdēls Gustavs un viss, kas ir saistīts ar šīm lietām. Pārējais viss ir absolūti sekundāri”, saka Jānis Bukums.

Jānis Bukums albumu ierakstījis kopā ar grupu, kurā līdz ar viņu darbojas arī pirmais grupas „Monro” ģitārists Arturs Račinskis, kā arī trīs jaunākās paaudzes mūziķi - Andrjuss Jaņuns, Artūrs Liede un Filips Batarags.

Albuma žanru viņš definē kā eklektisku rokmūziku bez muzikāliem un stilistiskiem ierobežojumiem.

Jāņa Bukuma jaunā albuma „Dzīvs un savādāks” prezentācijas notiks ceturtdienas vakarā Latvijas 1.rokkafejnīcā Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti