Izziņo pavasara festivāla «Windstream 2016» programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Mosties un atceries, dzirdi un baudi!" - ar šādu devīzi pavasara festivālu "Windstream" septīto gadu apmeklēt aicina orķestris "Rīga". Laikā no 20.marta līdz 12.aprīlim koncerti skanēs dažādās telpās Rīgā. Pavasara festivālā "Windstream 2016" orķestris sadarbosies ar izciliem starptautiski atzītiem pašmāju un ārzemju komponistiem un dažāda profila izpildītājmāksliniekiem.

20.martā Dzelzceļa muzejā festivāla atklāšanas koncerts "Merkūrijs uz Mēness", kurā orķestris "Rīga" diriģenta Valda Butāna vadībā, dziedātājs Jānis Šipkēvics un ģitārists Matīss Čudars pirmo reizi Latvijā atskaņos komponista Skota Makalistera darbu "Merkūrijs uz Mēness". Skaņdarbam ir vairāki iedvesmas avoti - "Pink Floyd" albums "Dark Side of the Moon", leģendārās grupas "Queen" solists Fredijs Merkūrijs un romiešu mitoloģijas tēls - dievu ziņnesis Merkūrijs.

25.martā Rīgas Sv. Pētera baznīcā diriģenta Andra Veismaņa vadībā skanēs Lielās Piektdienas koncerts. Kopā ar orķestri "Rīga" koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", kamerkoris "Fortius" un Rīgas 1.ģimnāzijas jauktais koris.

28.martā Lielajā ģildē gaidāms pasākums ģimenēm un bērniem - "Orķestromīma". Sadarbībā ar "Rīgas pantomīmu" uz Lielās ģildes skatuves būs orķestra "Rīga" un Rīgas pantomīmas grupas apvienotie priekšnesumi, bet Lielās ģildes foajē pārtaps grimēšanās studijās un pantomīmas mācību stūrīšos, radot Otrajām Lieldienām atbilstošu jautras rosības atmosfēru.

Ieeja koncertos 25.martā un 28.martā ar bezmaksas ielūgumiem.

6.aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace" skanēs īpaša, horvātu komponistam Ivo Robičam veltīta džeza programma "Tribute to Ivo Robič", kurā būs iespēja dzirdēt komponista dziesmu aranžijas bigbendam. Koncertā piedalīsies solisti no komponista dzimtenes - dziedātājs Daniels Čačijs un trompetists Gerhards Orniga. Koncertprogrammas muzikālais vadītājs - Dāvis Jurka.

12.aprīlī Lielajā ģildē festivāla noslēguma koncerts "Šostakovičs, Prokofjevs un Kalsons" sola tikšanos ar izciliem latviešu mūziķiem - diriģentu Aināru Rubiķi un pianistu Andreju Osokinu. Skanēs 2016. gada komponistu - jubilāru mūzika: Dmitrija Šostakoviča Otrais klavierkoncerts, Sergeja Prokofjeva baletmūzika "Romeo un Džuljeta" un svīta "Leitnants Kižē", kā arī Romualda Kalsona "Kāzu dziesmas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti