Izveidots Raimonda Paula skaņdarbu elektroniskais katalogs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8. janvārī Nacionālā teātra Baltajā zālē tiks prezentēts Raimonda Paula jubilejai veltītais elektroniskais Maestro skaņdarbu katalogs, kas tapis Kultūras ministrijas, ierakstu kompānijas „Mikrofona ieraksti” un „Izdevniecība MicRec” sadarbības rezultātā.

Raimonda Paula darbu kataloga izveide līdz šim ir izrādījies grūti paveicams uzdevums. To galvenokārt sarežģī apstāklis, ka nereti vienu un to pašu melodiju komponists lietojis vairākkārt – ar latviešu un krievu tekstu, arī kā instrumentālu skaņdarbu, turklāt ne visi Raimonda Paula skaņdarbi ir ieskaņoti un izdoti, norāda kataloga veidotāji. Daudzas partitūras ir atrodamas vien rokrakstos un meklējamas Latvijas Radio arhīvā, teātros, pie atsevišķiem izpildītājiem vai paša Maestro mājas bibliotēkā. Tāpēc pašreizējo kataloga versiju nevar uzskatīt par absolūti pilnīgu, tomēr ir sasniegts galvenais: apzināti un reģistrēti Raimonda Paula skaņdarbi, kas ir ieskaņoti un izdoti un kuru notis ir publiski pieejamas interesentiem. Šobrīd katalogā ir 2200 nosaukumu, taču saraksts, visticamāk, tiks papildināts, jo darbs turpināsies arī pēc Maestro jubilejas.

„Mēs esam pateicīgi Raimondam Paulam par uzticību un sadarbību daudzu gadu garumā – līdz šim „Mikrofona ieraksti” paspārnē iznākuši 67 albumi un izlases CD un MC formātos, kā arī pieci DVD ar Maestro koncertu un citiem videoierakstiem," stāsta  „Mikrofona ierakstu” valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve. "Tomēr Maestro darbu klāsts ir daudz plašāks par mūsu izdoto. Līdz šim nekur nebija iespējams atrast Maestro darba apkopojumu, kas ļautu apzināt mūsu nacionālo bagātību – Raimonda Paula daiļradi kopumā. Šī elektroniskā vietne ir kā Maestro „Dainu skapis”, ko arī turpmāk papildināsim ar aktuālajiem ierakstiem un notīm un darīsim pieejamu visiem interesentiem. Tas bija darbietilpīgs un sarežģīts process gada garumā. Esam ļoti pateicīgi visiem, kas atsaucās mūsu aicinājumam un palīdzēja izveidot šo vietni, īpaši Daigai Mazvērsītei, kā arī Kultūras ministrijai, kas atbalstīja šo iniciatīvu.”

Jaunā mājas lapa raimondspauls.lv interesentiem būs pieejama no 8. janvāra. Skaņdarbus būs iespējams meklēt pēc nosaukuma, izpildītāja, sacerēšanas (publicēšanas) gada, teksta autora un žanra; daļai kino un teātra mūzikas darbu reģistrēts arī atsevišķu fragmentu saraksts. Vietnē būs atrodami arī dziesmu teksti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti