Izveidota vietne, kurā apgūt bubyna jeb rāmja bungu spēli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izveidota mājaslapa, kurā ikviens var patstāvīgi mācīties spēlēt rāmja bungas jeb bubynu, sekojot video pamācībām. Mājaslapas apmeklētāji paši var izmēģināt, kā skan dažādu instrumentu salikums kopā ar bubynu, iepazīt rāmja bungu spēles pratējus – individuālos muzikantus un muzikantu grupas, gan izgatavošanas meistarus un instrumentu izgatavošanas tehnikas, informēja Tautas muzikantu biedrības pārstāve.

Mājaslapa www.skaniarmani.lv tiek papildināta un uzlabota, tāpat joprojām atsaukties tiek aicināti bubyna muzikantus, kuri līdz šim vēl nav apzināti.

"Ja agrāk bubynu iemācījās spēlēt ģimenē, tad mūsdienās bubyna spēle ir mērķtiecīgi jāsaglabā, īpaši tās vēsturiskajās formās. 2017. gadā bubyns (mazās bundziņas) tika iekļauts Nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā kā saglabājama un tālāk nododama kultūras vērtība. Rāmja bungu (bubyna, bundzeņu, mozuo bubna (Latgalē), mazo bundziņu (Latgalē, Vidzemē), sietiņa (Kurzemē)) pielietojums dažādos tautas mūzikas grupu sastāvos šobrīd ir kļuvis daudz aktuālāks nekā pirms 10–20 gadiem, taču muzikantiem ir nepietiekamas zināšanas un prasmes instrumenta spēles tradicionālajā tehnikā un manierē, kā arī trūkst zināšanu par instrumenta iespējamo lietojumu citos, netradicionālajos muzicēšanas sastāvos," norādīja vietnes veidotāji.

Tautas muzikantu biedrība tautas mūzikas tradīcijas izpētei un popularizēšanai velta jau 16 gadus. Projekta “Iepazīsti un mācies spēlēt bubynu” rezultātā izveidotajā mājaslapā turpmāk Tautas muzikantu biedrība aktualizēs informāciju un apmācību iespējas digitālajā vidē gan bubyna spēles prasmju apgūšanai, gan citu tautas mūzikas instrumentu un tradīciju dziļākai iepazīšanai, gan aicinot līdzdarboties meistarklasēs un tautas mūzikas pasākumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti