Izsludināts otrais kamermūzikas festivāls «Sansusī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālās Operas (LNO) solists Armands Siliņš un biedrība „Sansusī” izsludina nākamo - otro kamermūzikas festivālu "Sansusī". Festivāls 2015. gadā norisināsies no 7. līdz 9. augustam.

Jau vēstīts, ka šogad 8. – 10. augustā viesu nama „Susēja” teritorijā Aknīstē norisinājās pirmais festivāls. Festivāla ideja ir apvienot divu veidu festivālus – klasiskās kamermūzikas formātu, kas parasti notiek iekštelpās ar atsevišķiem koncertiem garākā laika periodā, un tradicionālā rokfestivāla formātu, kad koncerti norisinās brīvā dabā nedēļas nogalē. Festivāls izpelnījās plašu apmeklētāju un dalībnieku (profesionālu mūziķu un aktieru) atzinību un ir nominēts kultūras gada balvai „Kilograms kultūras” kategorijā „Gada pārsteigums”.

Arī 2015. gadā festivāls turpinās iepriekš iesākto. Programmā saglabātas un attīstītas vairākas tematiskās līnijas. Festivāla rīkotāji cer, ka laika gaitā tās kļūs par tradīciju. Proti, tematiskie koncerti „Rīta Bahs”, „XXI gs.”, bērnu nakts koncerts, kā arī teātra izrādes bērniem, izklaidējošas un attīstošas rotaļas un meistardarbnīcas bērniem. Iespēju savienot festivāla dienas ar ugunīgām nakts dejām nodrošinās „gandrīz klasisko” nakts koncertu mūziķi. Būs arī telšu pilsētiņa.

Savu dalību 2. kamermūzikas festivālā "Sansusī" jau ir apstiprinājuši tādi mūziķi kā „Art-i-Shok”, Ēriks Kiršfelds ar programmu „Čells un latvieši”, klausītāju iemīļotais ansamblis „Brokastis četratā”. Īpaši šim notikumam apvienojies, būs arī leģendārais ansamblis „Altera veritas”. Izskanēs arī programma „Lielo komponistu mazie grēciņi”. Festivāla rīkotāji sola programmu vēl papildināt.

Festivāla mērķis ir veicināt sabiedrībā latviešu klasiskās kamermūzikas atpazīstamību, popularizēt latviešu autoru mūziku, kā arī iepazīstināt ar kamermūzikas tradīcijām dažādās pasaules valstīs. Biļetes uz festivālu pieejamas „Biļešu paradīzē”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti