Izsludina «Kremerata Baltica» festivāla «Rīgas zvaigznes» programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izsludināta nu jau vienpadsmitā kamerorķestra "Kremerata Baltica" festivāla programma. Festivāls "Rīgas zvaigznes" notiks no 2. līdz 5.jūlijam, Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā piedāvājot vairākus koncertus no cikla „Dzimuši Rīgā”.

2.jūlijā Rīgā, kinoteātrī "Splendid Palace" norisināsies Gidonam Krēmeram veltīts kinovakars „Rīgas Gidons”, kā arī Gidona Krēmera grāmatas „Veltījums jaunai pianistei” atvēršana.

Lielajā ģildē 3.jūlija vakarā būs īpašs „Rīga 2014” notikums – Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" pirmatskaņojumu koncerts „Žanis un Johanna. Mīlestība”, kas tapis sadarbībā ar Lipkes memoriāla komandu.

Reiņa Suhanova scenogrāfijas vidē pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos Žanim un Johannai Lipkēm veltītais Artura Maskata jaundarbs „Midnight in Riga” (solisti Gidons Krēmers, Giedre Dirvanauskaite un Andrejs Puškarevs), Filipa Glasa Otrais vijoļkoncerts "The American Four Seasons / Amerikāņu gadalaiki" (2009), un Mečislava Veinberga Kamersimfonija Nr.2.op.147 (1987).

Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis” 4.jūlijā koncertā „Meistari un meistardarbi” ar "Kremeratu" muzicēs Lauma Skride, bet nākamajā vakarā, 5.jūlijā, festivāla noslēguma koncertā „Laiks Šūbertam: Mīlestība un vientulība” būs iespēja dzirdēt Rīgas zvaigznes Baibu Skridi (vijole), Kseniju Sidorovu (akordeons) un deviņgadīgo vijolnieku Daniilu Bulajevu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti