Izsludina džeza festivāla «Škiuņa džezs» programmu un meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vasaras noslēgumā, no 25. līdz 28. augustam, Rēzeknes novada Lūznavas muižā atkal skanēs džeza mūzika – trešo reizi iecerēta Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs” norise, iezīmējot to kā stabilu tradīciju Latgales kultūras notikumu gada kalendārā. Lai arī pandēmijas dēļ pastāvošie ierobežojumi arī šogad ievieš zināmas izmaiņas festivāla norisē, taču tā rīkotāju komanda sagatavojusi daudzveidīgu programmu ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV un Francijas mūziķu piedalīšanos, cerot, ka vasaras beigās būs iespēja visus notikumus piedzīvot klātienē, informēja organizatori.

25. augustā festivālu atklās Latgales jaunie džeza mūziķi, kas ir izauguši līdz ar festivālu – Trio Lipskis/Justs/Arbidāns. Pērnā gada beigās izdots apvienības debijas mini-albums “Taids džezs”, bet šopavasar skaņdarbs “Oki, nalej, leiteņ” tika iekļauts izlasē “Jazz in Latvia 2021”. 27. augustā  festivālā viesosies “David Chevallier Trio” no Francijas ar franču folkdžeza programmu, modernais un akadēmiskais džezs saplūdīs lietuviešu “Kęstutis Vaiginis Quartet” izpildījumā, bet “The Ciel Experience” no ASV skanējumā savīsies amerikāņu džeza tradīciju harmonijās un improvizācijā sakņotie R&B, svinga, hip-hop un tradicionālās Haiti mūzikas stili. Sestdien, 28. augustā, dienas programmā varēs dzirdēt festivāla meistarklašu ansambļu sniegumu, bet vakarā, prezentējot šī gada martā izdotā albuma “Katram sava tautasdziesma” programmu, skanēs Laura Amantova kvarteta un Rūtas Dūdumas-Ķirses kopprojekts, kā arī igauņu un armēņu mūziķu apvienība “Shabat Quartet”, kuru repertuārā līdzās oriģināldarbiem ir armēņu un ebreju folkmūzikas aranžijas.

Par festivāla noslēguma programmu jau tradicionāli parūpēsies Rēzeknes bigbends, kuram pievienosies festivāla meistarklašu vadītāji – džeza dziedātāja Vita Rusaityte (Lietuva), sitaminstrumentālists Artis Orubs, saksofonists Kęstutis Vaiginis (Lietuva), džeza ģitārists Jaan Janson (Igaunija) un kontrabasists Ara Yaralyan (Igaunija). Neiztrūkstoša festivāla sastāvdaļa būs arī ikvakara festivāla džema sesijas, kurās kopīgi muzicē gan meistarklašu dalībnieki, gan pasniedzēji. 

Rīkotāji pastāstīja, ka festivāla mērķis palicis nemainīgs – veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī turpināt izdzīvot džeza mūzikas prieku Latgalē, tādēļ līdz 25. jūnijam džeza mūzikas interesenti – mūzikas skolu un augstskolu studenti, topošie mūziķi un citi džeza entuziasti – aicināti pieteikties festivāla meistarklasēs, kurās varēs pilnveidot profesionālo pieredzi pie pasniedzējiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un šogad arī “The Ciel Experience” mūziķiem no ASV – kontrabasa, džeza ģitāras, basģitāras, saksofona un citu pūšamo instrumentu, taustiņinstrumentu spēlē un vokālā. Tāpat visās meistarklasēs varēs gūt improvizācijas un ansambļa saspēles prasmes. Plašāka informācija par meistarklasēm pieejama Lūznavas muižas mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti