Izsludina arhitektūras ideju konkursu Rīgas koncertzāles būvniecībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas domes Īpašuma departaments sadarbībā ar Kultūras ministriju un Latvijas Arhitektu savienību izsludina starptautisku Rīgas filharmonijas arhitektūras metu konkursu. Konkursa dalībnieki aicināti projektēt Rīgas filharmonijas ēku Rīgas vēsturiskajā centrā, Kronvalda parkā, pārbūvējot Rīgas Kongresu namu Krišjāņa Valdemāra ielā 5, Rīgā, informēja domes pārstāvji.

Metu konkursa mērķis ir iegūt labāko, arhitektoniski un funkcionāli pārdomātāko, ilgtspējīgāko Rīgas filharmonijas ēkas un pieguļošās ārtelpas projektu, kas organiski iekļaujas pilsētvidē.

Konkursa pirmajā kārtā tiks atlasītas sešas metu idejas, to autori piedalīsies konkursa 2. kārtā.

Kopējais metu konkursa atlīdzību fonds par dalību konkursa 2. kārtā ir 180 000 eiro, godalgu fonds 2. kārtā ir 60 000  eiro.

Pēc konkursa izsludināšanas, reģistrējoties konkursa mājaslapā, interesentiem tiks nosūtīta saite ar konkursa nolikumu un papildu informāciju. 

Ideju iesniegšana norisināsies no 2023. gada 18. janvāra līdz 2023. gada 10. maijam. Metu konkursa vietas apskate notiks 2023. gada 15. februārī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu namā, K. Valdemāra ielā 5, Rīgā.

KONTEKSTS:

2022. gada 8. martā valdība lēma atbalstīt Kultūras ministrijas priekšlikumu par piemērotāko no Latvijas Arhitektu savienības izraudzītajām vietām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgas centrā izraudzīties Rīgas Kongresu namu. Savukārt 25. maijā Rīgas domes sēdē pieņemts lēmums par pašvaldības un Kultūras ministrijas sadarbību Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanā, koncertzāles projektu īstenojot Rīgas Kongresu namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti