Kultūras ziņas

Austrālijas aborigēnu vēstules pasaulei

Kultūras ziņas

Miris Gunārs Birkerts

Izskanējis festivāls "Summertime"

Izskanējis festivāls «Summertime»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

13. augusta vakarā ar krāšņu un raibu kā dzeņa vēders koncertprogrammu Dzintaru koncertzālē noslēdzās operdīvas Ineses Galantes rīkotais festivāls “Summertime”. Tā kulminācijā atšķirīgu paaudžu mākslinieku izpildījumā skanēja klasika, džezs un estrādes mūzika.


Uz violetā paklāja 13. festivāla “Summertime” noslēguma koncertā svētdienas vakarā pulcējās kupls skaits mūzikas cienītāju. Festivāla noslēguma programma veidota, lai sniegtu gandarījumu dažādām gaumēm. Koncerta “Gala Galante” atklāšanu Inese Galante ieskandināja muzicējot uz sev neierasta instrumenta - laktas.

''Katra diena maratons un tā tālāk, prasa spēku, bet tā atdeve, kas nāk no mūsu publikas, tas uzreiz iztaisno muguru un gribas dzīvot tālāk un nest tautai un mūsu skatītājiem savu mīlestību, savu māku,'' gandarīti saka Galante.

Diriģenta un festivāla mākslinieciskā vadītāja Ekharta Vicika vadībā uz Dzintaru koncertzāles skatuves līdz šim neierastās muzikālās apvienībās uzstājās izcilā operdziedātāja no Sanktpēterburgas Oļesja Petrova un leģendārais klavieru virtuozs Daniils Krāmers no Krievijas. Nevīlās arī tie, kuri gaidīja māksliniekus un skaņdarbus, kas festivālā kļuvuši par tradīciju.

''Es esmu laimīgs, ka esmu viens mazs zobrats viņas dzīves pulkstenī, varu būt blakus un dziedāt, un galvenais, ka mācīties. Publika ir atsaucīga, un galu galā visi nāk un gaida to Ineses izcilo delfīnu skaņu, kādu es pasaulē neesmu dzirdējis nevienam. Tās skaņas jau nedzird visi, jo uzskatu, ka tie tomēr ir tādi izredzēti cilvēki,'' saka dziedatājs Sergejs Jēgers.

Daudzi varbūt ir aizmirsuši, ka starptautisku televīzijas šovu dalībnieks un ne tikai Latvijā populārais dziedātājs Intars Busulis festivālā “Summertime” pirms septiņiem gadiem uzstājās kā trombonu spēlējošs mūziķis. Kopš tā laika Intars Busulis arī ir pastāvīgs festivāla viesis.

''Es ļoti gribu spēlēt trombonu atkal tā, kā es to kādreiz darīju, jo spēlēju es ļoti normāli, beidzu uz desmitnieku, bija starptautiska žūrija un arī konkursos labi kādreiz gāja. Jā, nu žēl jau žēl. Man trombonu mājās ir trīs!'' smej Busulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti