Dienas ziņas

Kalngaliešu un garciemiešu mieru traucē mežacūkas

Dienas ziņas

Atkal pastiprināti pārbaudīs Latvijas šprotes

Ziemas mūzikas festivāls Valmierā

Izskan Ziemas mūzikas festivāls Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gada sākums Valmierā jau vairs nav iedomājams bez Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla, ko organizē Valmieras mūzikas skola. Tas šajās dienās tas izskanēja jau 23. reizi, kopā pulcējot gan mūzikas skolu audzēkņus un absolventus no visas Latvijas, gan arī jau profesionālus mūziķus un viesus no Lietuvas un Igaunijas. Festivāls norit trīs dienas un to laikā apmeklētājiem ir iespēja dzirdēt gan seno mūziku, gan arī pašmāju komponistu skaņdarbus.

Ziemas mūzikas festivāls Valmierā klasiskās mūzikas izpildītāju un klausītāju vidū lielu atzinību ieguvis ar tā muzikālo priekšnesumu daudzveidību un ik gadu kā pārsteigums festivāla apmeklētājiem ir arī Valmieras mūzikas skolas jauno audzēkņu teatrālais uzvedums.

Daudziem Valmieras mūzikas skolas audzēkņiem dalība Ziemas mūzikas festivālā ir zīmīgs notikums, jo līdz šim tā ir lielākā auditorija, kuras priekšā ir iespēja sevi parādīt. Turklāt, tā ir dubultatbildība, jo līdzās mūzikas spēlei jāspēj iznest arī savu tēlu.

Gatavoties bija gan viegli, gan grūti, bet veiksmīgi viss sanāca. Man patīk šajā pasākumā piedalīties un tas ir mans mērķis katru gadu,” priecīga ir Valmieras mūzikas skolas audzēkne Annija Tauriņa.

Valmieras mūzikas skolas audzēkņa Tomasa mamma Brigita Avišāne novērtē, ka bērniem festivāls ir vajadzīgs:

“Man šķiet, ka tas īpašais ir ne tikai, ka tas ir liela mēroga pasākums, bet arī bērnam draudzīgs - ka tas nav saspīlētas atmosfēras konkurss, bet tas ir pasākums ar augstvērtīgu mūziku un tās izpildītājiem, un arī tajā pašā laikā tur ir bērni savā vienkāršībā un ar talantu, kāds viņiem tajā vecumā ir.”

Tieši tāds jau arī ir festivāla mērķis - apmeklētājiem sniegt kvalitatīvus klausāmus un  skatāmus priekšnesumus, uzstājoties gan jau pieredzējušiem un popularitāti ieguvušiem mūziķiem, gan arī vienlaikus, dot iespēju tam visam pa vidu izpausties un pieredzi gūt arī jaunajiem talantiem.

“Man patīk tas, ka šeit viens otru klausās, viens no otra mācās, gūst pieredzi un arī apmainās ar notīm, ja ir iepaticies kāds skaņdarbs,” gandarīts ir Valmieras mūzikas skolas direktors Aivars Cepītis.

Šogad Valmieras mūzikas skolas audzēkņi teatrālajā uzvedumā apspēlēja stāstu par dzīvi Valmieras vecpilsētā, viduslaiku pilsdrupu pakājē, kur kopš rudens vecā pirts ēka kļuvusi par mūzikas skolas jauno mājvietu. Un kā jau pienākas tādām vietām ar vēsturi - arī tur noteikti mājo kādi spoki. Tāpēc Valmieras mūzikas skolu audzēkņu uzvedumā neizpalika arī šis tēls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti