Rīta Panorāma

Intervija ar Juri Poikānu

Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Putniņu un Jēkabu Nīmani

Intervija ar Kasparu Zemīti

Iznākusi Kaspara Zemīša mācību grāmata ģitārspēlē «Sešas stīgas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākusi klajā ģitārista un komponista Kaspara Zemīša ģitārspēles mācību grāmata “Sešas stīgas”, kas domāta šīs instrumentspēles iesācējiem.

„Grāmata ir domāta cilvēkiem, kas ģitārspēlē nezina neko un grib kaut ko iemācīties,” Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzīst Zemītis.

No sākuma ģitārists grāmatu rakstījis kā mācību grāmatu bērnu mūzikas skolas 1.klases audzēknim. Tomēr Zemītis ievēroja, ka daudzi cilvēki turpina jautāt, kā arī viņi var iemācīties pirmos akordus un kā vispār saprast, kur atrodas stīgas un ko ar tām darīt?

Ģitārists nolēma, ka grāmata jāpapildina ar dažiem skaidrojumiem, lai jebkurš cilvēks varētu apgūt ģitārspēli.

Grāmatā ir parādīts, kas ģitārspēlei nepieciešams – kā pareizi sēdēt, kā turēt ģitāru, kādas stīgas instrumentam vajadzīgas, kuri pirksti spēlējot jāizmanto, kā arī instrumenta nošu apguves pamati un dziesmas ar vienkāršiem akordiem.

„Centos informāciju pasniegt tā, lai cilvēks, kas nezina notis, var ar to tikt galā. Es ceru, ka šī grāmata palīdzēs, piemēram, uz Ziemassvētkiem iemācīties kādu dziesmiņu,” piebilst Zemītis.

Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi un spēlē dažādos sastāvos un mūzikas stilos. 2015.gadā izdeva savu pirmo albumu "Mana lūgšana", kurā mūziķis apkopojis sevis rakstīto mūziku un aranžējumus. Spēlējis grupā "Time After Time". Regulāri muzicē un spēlē pavadījumu dziedātājiem Lindai Leen, Intaram Busulim, Renāram Kauperam, Aijai Andrejevai, Igo un Daumantam Kalniņam. Ir uzstājies kopā ar Latvijas Radio kori un Valsts akadēmisko kori "Latvija", operdziedātāju Guntaru Ruņģi (piedalījies Guntara Ruņģa solo albuma "Nakts serenādes" ierakstā), sadarbojies ar operdziedātāju Evitu Zālīti un čellistu Aināru Paukšēnu, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu.

Paralēli muzikālajai darbībai Kaspars Zemītis strādā Jāzepa Vītola Latvijas  mūzikas akadēmijā (JVLMA) arī kā lektors un pasniedz jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Ieguvis maģistra grādu ģitārspēlē JVLMA. Uzreiz pēc maģistrantūras beigšanas uzsācis arī savu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo un parādot akustiskās ģitāras nebeidzamās iespējas. Pirmais nopietnais solokoncerts Zemītim notika 2013.gada 30.aprīlī Doma baznīcā ar unikālu koncertprogrammu "Eklektika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti