Rīta Panorāma

Intervija ar ārpolitikas ekspertu Ojāru Skudru

Rīta Panorāma

Intervija ar Guntaru Pasti

Telefonintervija ar mūziķi Gacho

Iznākot albumam «Mesa», Gacho publisko kopā ar Vestardu Šimku ierakstītu dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

24.maijā iznācis Gata Irbes jeb Gacho projekta "Mesa" pirmais studijas albums. Simboliski iezīmējot albuma iznākšanas dienu, mūziķis publiskojis dziesmu "Ardievas", kas ierakstīta kopā ar Vestardu Šimku. Dziesmai Latvijas Radio 1.studijā ir nofilmēta arī videoversija. Dziesmā izmantots muzikāls fragments no Vestarda Šimkus kompozīcijas "Noktirne".

Albuma tapšanā ir piedalījušies vairāki viesmākslinieki - "Jumprava", Igo, Vestards Šimkus, Agnese Rakovska un citi. Kopumā albums sastāv no 13 kompozīcijām.

Līdz albuma izziņošanai tika izdoti divi singli, kuru kopējais skatījums sasniedz jau teju divu miljonu robežu, bet 10.maijā ar videoklipu tika izdots trešais singls "Laika pēdas", kurā piedalās Igo un Ieva Kerēvica un kuram jau ir vairāk nekā 150 000 skatījumu pirmajā nedēļā.

Dziesmas videoklipā tika izmantoti arī viena no pasaulē labāko timelapse autoru - latvieša Kaspara Dalecka - Latvijas dabas un pilsētu timelapse videomateriāli. Klips tika demonstrēts arī "Forum Cinemas" kinoteātra zālē "Scape", lai atnākušie varētu sajust klipa 4K maksimālo kvalitāti uz lielā ekrāna, projicētu ar lāzeru.

11.maijā tika izziņota albuma labdarības kampaņa #MESARMESA un tika atklāta interneta vietne mesarmesa.lv, kurā līdz 24.maijam var iegūt albuma digitālo versiju apmaiņā pret ziedojumu (minimāli 10 eiro). Pilnīgi visi iegūtie ienākumi ar organizācijas "Ziedot.lv" tehnisko un juridisko atbalstu tiek ziedoti bērnu ar kustību traucējumiem rehabilitācijai centrā "Poga".

"Es savu dzīvi nespēju iedomāties bez sporta un aktīvas kustības. Man ir ļoti grūti iztēloties, kā tas ir, ka spert vienu soli, bilst vai uzrakstīt vārdu kādam varētu būt grūts pārbaudījums. Es jūtos pateicīgs par to, ka varu palīdzēt kādam šādus pārbaudījumus pārvērst uzvarās un atdot daļiņu no sevis, lai kādam dzīvē uzspīdētu cerība izveseļoties. Un es gribētu aicināt visus apzināties savu veiksmi un dot tiem, kuriem varbūt nav paveicies tik daudz," tā par šo kampaņu teic projekta autors Gatis Irbe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti