Iznāk mūsdienu koklēm veltīts izdevums «Trejdeviņi koklētāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kultūras menedžmenta centrs “Lauska” nedēļas nogalē laiž klajā izdevumu “Trejdeviņi koklētāji”. Mūzikas albumā ir iekļauti kokļu skaņdarbi, veidojot kokles spēles panorāmu Latvijā.

Albumā vienkop skan dažāda veida šobrīd spēlētās kokles – tradicionālās, modernizētās, elektriskās un koncertkokles. Arī skaņdarbu stilistika ir daudzveidīga – no tradicionāla autentiskuma līdz mūsdienīgiem eksperimentiem un minimālistiskām meditācijām, no kokļu solo, duetiem un ansambļiem līdz kopspēlei ar ģitāru, vijolēm, čellu, perkusijām, saksofonu un citiem instrumentiem. Mūziku papildina bagātīgi ilustrēta grāmata ar Valda Muktupāvela apskatu par koklēšanas tradīcijas attīstību Latvijā un projektā iesaistīto koklētāju komentāriem un atziņām.

Albumā dzirdēsim tādus koklētājus kā Valdis Muktupāvels, Latvīte Cirse, Laima Jansone, Māris Muktupāvels, Dina Liepa, Baiba Indrēvica, Sanita Sprūža, Kristīne Ādmine, Leanne Barbo, Ansis Jansons, Jenni Venelainena un ansambli Cantata.

Skaņdarbs “Melnā jūra” (Valdis Muktupāvels (kokle) un Ainars Šablovskis (alta saksofons))

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Grāmatas un albuma “Trejdeviņi koklētēji” atvēršana notiks sestdien, 21. maijā Liepājā Līvas ciema svētkos, kas šogad ir veltīti koklēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti