Iznāk Diānas Zandbergas ieskaņotais Daces Aperānes klaviermūzikas albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Decembrī klajā nāk jau ceturtais latviešu mūzikas ieraksts - Daces Aperānes klaviermūzikas albums "Skaņas un atskaņas". CD iznāk ierakstu kompānijas "Skani" sērijā "Latvijas komponisti", un to veidojusi un ieskaņojusi viena no vadošajām latviešu pianistēm – Diāna Zandberga.

Jaunā albuma atvēršanai veltītie koncerti notiek koncertu ciklā "Latviešu komponistes klaviermūzikā", kurā līdzās Daces Aperānes darbiem Diāna Zandberga spēlēs arī Ilonas Breģes, Maijas Einfeldes, Lūcijas Garūtas, Selgas Mences un Indras Rišes skaņdarbus.

Albuma svinīgās atklāšanas koncerts notiks 22. decembrī plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē. Pasākumā paredzētas muzikologa Arvīda Bomika, kā arī komponistes Daces Aperānes uzrunas. 15. decembrī plkst. 17 koncertu varēs klausīties Salacgrīvas Kultūras namā un 23. decembrī plkst. 18 Aizputes Mūzikas skolā.

Koncertprogramma iepriekš jau izskanējusi Cēsu Izstāžu namā un Jelgavas Mūzikas vidusskolas koncertzālē.

”Koncertprogrammā ''Latviešu komponistes klavierēm'' plaši pārstāvēta Daces Aperānes daudzkrāsainā klaviermūzika, kas pārsteidz ar tēlainības diapazonu – no neobarokālās askētiskās ''Sarabandas'' un impresionistiski izsmalcinātajām ''Haikām'' līdz franču šarma caurstrāvotajam veltījumam šansona dziedātājai Edītei Piafai mūzikā no baleta "Edīte". Nereti Daces Aperānes mūzikas valodā jūtama dažādu tautu folkloras ietekme - spāņu flamenko melodika un arābu skaņkārtas "Divos sapņos", ungāru tautas instrumenta cimbalas spēles paņēmieni klavierdarbā "Cimbala", latviešu tautasdziesmu intonācijas "Trijās noktirnēs","stāsta Diāna Zandberga.

Jauno kompaktdisku varēs iegādāties jau prezentācijas koncertā 22. decembrī, kā arī mūzikas ierakstu veikalos un visās lielākajās digitālajās mūzikas strumēšanas un lejuplādes platformās.

"Esmu dziļi pateicīga Diānai Zandbergai par aicinājumu komponēt daudzus klavierdarbus viņas koncertprogrammām un par viņas pārlikumiem klavierēm solo no manām kompozīcijām divām klavierēm un citiem sastāviem. Diānas niansētās, kvēlās un virtuozās interpretācijas man bijuši brīnišķīgi iedvesmas avoti, tāpat kā viņas lielā uzticība manam klaviermūzikas albumam - "Skaņas un atskaņas"," norāda komponiste Dace Aperāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti