Iznācis komponista Krista Saržanta albums «Then and Now»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunā komponista un pianista Krista Saržanta debijas albuma “Then and Now” prezentācija marta beigās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika pārcelta uz šī gada septembri, taču albuma skaņdarbi 26. maijā tika atskaņoti bibliotēkas tiešsaistes koncertā, un nu albums arī publiskots klausītājiem, medijus informē mūziķa pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Šīs kompozīcijas tika radītas pēdējo piecu gadu laikā – es vēlējos iemūžināt tās visas vienuviet, lai varētu pāršķirt jaunu lapu savā daiļradē. Tās visas ir augušas kopā ar mani, un līdz ar katru izpildījumu lika augt arī man”, saka Krists Saržants.

Fiziskajam albuma eksemplāram pievienota arī grāmata – ar fotogrāfijām no ieraksta procesa, kompozīciju tekstiem, kā arī stāstiem un komponista pārdomām par katru no skaņdarbiem, to būtību un tapšanas procesu.

“Then and Now” tika ierakstīts “Sound Division Studios” vairākās sesijās 2019. gada laikā, un tam palīdzēja tapt pašmāju džeza un klasiskie mūziķi – Evilena Protektore, Dāvis Jurka, Andris Grunte, Mārcis Auziņš, Ieva Kerēvica, Laura Grecka un citi – , kā arī dāņu bundzinieks Matiass Fišers-Mogensens (Matias Fischer-Mogensen). Albumā iekļautas 11 kompozīcijas: 8 komponista oriģināldarbi, latviešu “Jūriņ' šņāca, jūriņ' krāca”, igauņu un dāņu kompozīciju aranžijas.

Par mūziķi

Krists Saržants ir latviešu komponists un pianists, kurš smeļas iedvesmu no klasiskās, džeza un filmu mūzikas. Mācījies klavierspēli un kompozīciju pie Raimonda Petrauska, Madara Kalniņa, Andra Dzenīša, Tuomo Ūsitalo (Tuomo Uusitalo) un Kārļa Vanaga Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī pie Sorena Mollera (Søren Møller) un Keneta Dāla Knudsena (Kenneth Dahl Knudsen) Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Olborgā, Dānijā. 2018. gadā Krists tika nominēts Nika Gotema balvai par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un kultūrā, pārstāvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju lielākajā starptautiskajā džeza mūzikas skolu konferencē IASJ (International Assosiation of Schools of Jazz) Vīlandē, Igaunijā, un 2019. gadā atklāja TEDx konferenci Rīgā. Mūziķa kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū “Jazzahead! 2017” un iekļauti kompilācijas albumos “Jazz in Latvia 2018” un “Jazz in Latvia 2020”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti