Iznācis Ingas Bērziņas džeza albums «Neizteiktie vārdi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izdevniecība „Musica Baltica” laidusi klajā Ingas Bērziņas džeza albumu „Neizteiktie vārdi”.

Nelielu ieskatu albuma mūzikā dziedātāja sola 13.jūlijā pulksten 12.00 albuma atvēršanas pasākumā Kalnciema kvartālā. Plašāks ieskats rodams, apmeklējot Ingas Bērziņas kvinteta koncertu Saulkrastu džeza festivālā 18.jūlijā.

Albums "Neizteiktie vārdi" radies kā cieņas un pateicības apliecinājums 60.gadu latviešu džeza komponistiem Ringoldam Orem, Raimondam Paulam, Ivaram Vīgneram, Alnim Zaķim, Uldim Stabulniekam, Ivaram Birkānam, kas savas mūziķa gaitas sākuši, apbrīnojot un mīlot džeza mūziku, radot savus skaņdarbus šīs burvības iespaidā.

Albuma unikālais skanējums panākts, Ingai Bērziņai sadarbojoties ar tādiem izciliem Latvijas džeza māksliniekiem kā Madars Kalniņš, Artis Orubs un Andris Grunte, kā arī pieaicinātajiem mūziķiem Denisu Paškēviču, Konstantīnu Jemeļjanovu, Gintu Pabērzu, Raimondu Macatu, Mārci Auziņu un Kristapu Rulli.

60.gadu mūzika transformējusies mūsdienīgā skanējumā, saglabājot tā laika liriku, kuru radījuši tādi dzejnieki kā Alfrēds Krūklis, Laimonis Vāczemnieks, Valdis Grenkovs.

Ieraksts tapis "Sound Division" skaņu studijā, skaņu režisors – Ivars Ozols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti