Iznācis grupas «Tautumeitas» dziesmas «Spodrē manu augumiņu» videoklips

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Etno mūzikas grupai “Tautumeitas” iznācis jauns videoklips dziesmai “Spodrē manu augumiņu”, kurā senās tradīcijas mijas ar mūsdienu tehnoloģijām, informēja grupas pārstāvji.

Dziesma “Spodrē manu augumiņu” iznāca decembra sākumā, un nu tai izveidots arī videoklips. Tā režisore ir Dārta Apsīte, tā producenti ir radošā aģentūra “Wrong”, bet singla “Spodrē manu augumiņu” aranžijas autors – Reinis Sējāns.

Videoklips tika filmēts novembra sākumā Vidzemes piekrastē, kur ar gaismas instalāciju palīdzību tika radīta īpaša noskaņa, kas apvieno tradicionālo ar mūsdienīgo.

Kā skaidrots darba pieteikumā, dziesma un videoklips “Spodrē manu augumiņu” vēsta par to, kā tumsa un viss sliktais, kas gada laikā ar mums ir noticis, tiek atstāts aiz muguras, atzīmējot, ka

senajās tradīcijās ar maskošanās un rituālu palīdzību cilvēki kļuva gaišāki un spēcīgāki.

Tāpēc arī dziesmas videoklipā “Tautumeitas” ir redzamas vairāku mākslinieku un LMT piedāvāto tehnoloģisko risinājumu mijiedarbībā īpaši šim video radītās maskās. Masku autore Aurēlija Rancāne atzīst, ka tās tiešā veidā sasaucas ar grupas “Tautumeitas” radīto mūziku – maskošanās ir tradīcija, kas šajā videoklipā tiek integrēta mūsdienīgos risinājumos.

“Maskas veidotas gan no dažādiem Latvijas dabā sastopamiem augiem un labības, gan arī no ikdienā vairs nefunkcionējošu elektroierīču sastāvdaļām. Tā ir tieša atsauce uz tradīciju, jo arī agrāk maskās tika integrēti ikdienā vairs neizmantojami priekšmeti un apģērbi,” stāstīja Aurēlija Rancāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti