Iznācis Elīnas Garančas sakrālās mūzikas albums «Meditation»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Iznācis Elīnas Garančas sakrālās mūzikas albums “Meditation”, kurā līdzās Guno, Mocarta, Bizē, Pučīni un citu pagātnes klasiķu darbiem iekļauti arī mūsdienu autoru sacerējumi - to skaitā Uģa Prauliņa “Dievaines” ar latviešu tautas vārdiem un Pētera Vaska “Dusi, dusi” un “Paldies tev, vēlā saule” ar Knuta Skujenieka vārdiem.

Albums, ko izdevis apgāds "Deutsche Grammophon", nopērkams arī labākajos Latvijas mūzikas un grāmatu veikalos.

“Daudziem komponistiem sakrālajā mūzikā ir izdevies sasniegt šo brīnišķīgo, pārlaicīgo stāvokli, taču ne vienmēr tas ir saistīts tikai ar Dieva klātbūtni. Tādi komponisti kā Uģis Prauliņš iekšējo mieru rod nevis reliģijā, bet folkloras pasaulē un tēlos, dabas maģiskajos spēkos,” albuma pieteikumā raksta Elīna Garanča.

Ierakstā dzirdams arī Latvijas Radio koris un Zārbrikenes-Kaizerslauternes Vācijas Radio filharmonijas koris un orķestris diriģenta Karela Marka Šišona vadībā. Gan soliste, gan diriģents uzsver, ka tajā atbalsojas arī personīgas idejas un pieredzes.

“Veidojot tik personīgu albumu, ļoti palīdz tas, ka viens otru labi pazīstam. Nereti pietiek vien ar dažiem vārdiem. Parasti es uzreiz saprotu, ko Elīna domā – un mēs satiekamies mūzikā,” atzīst Karels Marks Šišons.

“Man tuvojas 40, vecums, kurā beidzas kāda dzīves nodaļa. Mūzika, ko šeit dziedu, šķiet loģisks šīs nodaļas noslēgums: miera un piepildījuma pilns iekšupvērsts skatiens, - tā Garanča.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti