Izmaiņas «Čello Cēsis» lielkoncerta programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 14. līdz 16. septembrim koncertzāle “Cēsis” atklāj savu piekto sezonu un tradicionāli to iesāk ar starptautisko festivālu “Čello Cēsis”. Diemžēl festivālā nebūs iespējas dzirdēt iepriekš izziņoto īpašo viesi – ekstravaganto komponistu un čellistu Džovanni Solimu, jo mūziķim pēkšņi pasliktinājusies veselība.  

Kopā ar Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri Modesta Pitrena vadībā viņa radītos skaņdarbus varēs baudīt paša Solimas izraudzītā un ieteiktā čellista Nareka Hakhnazarjana izpildījumā, informēja koncertzāles “Cēsis” mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.  

Hakhnazarjans ir prestižā Starptautiskā Čaikovska konkursa Zelta medaļas ieguvējs.  Čellists koncertējis kopā ar pasaules ievērojamākajiem orķestriem un viesojies nozīmīgākajos klasiskās mūzikas festivālos. Viņam velta epitetus “žilbinoši spožs” (The Strad), “vienkārši lielisks” (San Francisco Chronicle) un “Hakhnazarjana spēja pārvaldīt instrumentu ir kas patiesi īpašs” (LA Times).

Nareks Hakhnazarjans ieguvis diplomu Jaunanglijas Mūzikas konservatorijā un mācījies pie viena no dižākajiem pasaules čellistiem Mstislava Rostropoviča. Pirms tam studējis Maskavas Konservatorijā un ieguvis Rostropoviča fonda stipendiju. 

"Čello Cēsis" lielkoncerta programmā klausītāji nemainīgi varēs baudīt Džovanni Solimas radītos skaņdarbus čellam ar simfonisko orķestri.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti