Rīta Panorāma

Intervija ar Kārli Šadurski, izglītības un zinātnes ministru (Vienotība)

Rīta Panorāma

Noslēdzies projekts "Il Gattopardo. Trīs vietas, viens stāsts. Palermo-Rīga-Vīne"

Intervija ar Diānu Valdemāri, Izdziedam.lv projekta vadītāju

«Izdziedam 100» jau pievienojušies vairāk nekā 15 000 dziedātāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 Latvijas mūzikas vēsturei veltītajā mobilajā lietotnē un interneta vietnē "Izdziedam100.lv"  iedziedātas jau vairāk nekā 120 stundas un dziesmas iedziedājuši jau vairāk nekā 15 000 cilvēku, LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja «Latvenergo» Mārketinga projektu vadītāja un “Izdziedam.lv” projekta vadītāja Diāna Valdemāre.

Projektā „Izdziedam 100” cilvēki aicināti vienoties kopīgā dziedāšanā kā dāvanā valsts svētkos.  

Cilvēki dziesmas iedzied ļoti aktīvi, dzied gan jaunieši, gan seniori, cilvēki Latvijā un ārzemēs, dziedātāju pulks aug. Šobrīd populārākā dziesma ir Renāra Kaupera “Mana dziesma”, Ulda Stabulnieka, Māras Zālītes "Tik un tā". Savukārt visvairāk dziedātāju ir Ainara Virgas, Guntara Rača "Ozolam" un Zigmāra Liepiņa "Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas" - šīs dziesmas ir iedziedājuši vairāki kori.  

Projekta mērķis ir ambiciozs – sasniegt pasaules rekordu un iedziedāt garāko digitālo kopdziesmu. Lai to paveiktu, jāiedzied vairāk nekā 432 stundas. Projekts turpināsies līdz novembrim, un kopumā vietnē būs pieejamas iedziedāšanai 200 Latvijas nozīmīgākās dziesmas, tāpēc projekta autori cer, ka rekordu sasniegt izdosies.  

Kopš projekta atklāšanas 2017. gada novembrī ir iedziedāta jau vairāk  nekā 120 stundu gara digitālā kopdziesma.  

Projekta īstenotāji plāno, ka dziedāšanas aktivitāte aizvien pieaugs - katru mēnesi vietnē tiek pievienotas 20 jaunas dziesmas par kādu Latvijas vēstures desmitgadi, kas jaunajai paaudzei ir aizvien zināmākas un populārākas.

“Izdziedam 100” ir Latvijas skaistāko un nozīmīgāko dziesmu digitāla platforma - Latvijas simtgades projekts, kas aicina iedzīvotājus līdz Latvijas simtgadei piedalīties garākajā iemīļoto latviešu dziesmu izdziedāšanā īpaši projektam izveidotā mobilajā lietotnē un interneta vietnē “Izdziedam100.lv”.

Katru mēnesi lietotne tiek papildināta ar jaunām dziesmām no kādas Latvijas desmitgades, kuras ikviens ir aicināts izdziedāt, tādējādi saglabājot savu dziedājumu vēsturei. Lietotnē var noklausīties dziesmu oriģinālus, apskatīt notis, vārdus, kā arī uzzināt vēsturiskus faktus par dziesmu tapšanu un to autoriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti