Izdots Māra Muktupāvela un apvienības «Sventava» albums «Sibīrijas dziesmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nācis Māra Muktupāvela un muzikālās apvienības “Sventava” Sibīrijas latviešu dziesmām veltīts kopdarbs “Sibīrijas dziesmas”, medijus informē izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albuma izdevēji skaidro, ka latviešu Sibīrijas diaspora, kas veidojusies kopš 19. gadsimta sākuma, pēdējās trīs desmitgadēs ir apzināta un pētīta, īpaši pievēršoties nemateriālajam kultūras mantojumam, tostarp dziesmu folklorai.

“Šo mantojuma daļu, salīdzinot ar Latviju, raksturo zināms konservatīvisms un citāda attīstība.

Tēlaini sakot, te atrodamas dziesmas, kas pirms vairāk nekā gadsimta skanējušas Vidzemē, Latgalē vai Kurzemē un šobrīd tur vairs nav dzirdamas, kā arī Latvijā zināmu dziesmu nedzirdēti varianti,” norāda izdevniecībā.

No Sibīrijas ciemos pierakstītā muzikālā materiāla jaunajā albumā vietu ir atradušas 10 dziesmas, kuras aranžējis Māris Muktupāvels, iespēlējuši un iedziedājuši muzikālās apvienības “Sventava” dalībnieki – Ilga Reizniece, Gatis Gaujenieks, Mārtiņš Linde, etnovokālā stila speciālistes no grupas “Saucējas” un jaunas, skanīgu balsu īpašnieces Kristīnes Kareles vadībā. Dziesmā “Ejiet, aitas!” skan Jekaterinas Matvejevas balss, kuras senči joprojām dzīvo Sibīrijā.

Albuma skaņu režisors ir mūziķis Gints Sola, kurš visās dziesmās ir iespēlējis ģitāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti