Izdots Aijas Eriņas albums «Par martu, maiju un decembri»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Klajā nācis Aijas Eriņas albums “Par martu, maiju un decembri”, kas, sākot no 1. decembra, pieejams lejupielādei vietnē "Bandcamp" un klausāms "Youtube". No decembra vidus albums būs pieejams arī CD formātā un mūzikas straumēšanas servisā "Spotify".

Albuma kodolu veido Aijas Eriņas un Valda Metlāna pēdējo trīs gadu laikā kopīgi komponētās dziesmas ar Ojāra Vācieša un Klāva Elsberga dzeju un A. Eriņas tekstiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Darbs pie šī ieraksta tika sākts 2016. gadā, bet pabeigts šī gada novembrī, četrus mēnešus pēc Aijas pēkšņās aiziešanas mūžībā. Albumā “Par martu, maiju un decembri”, kurā dzirdama arī viņas balss, iekļautas 11 dziesmas, bet CD formāta izdevums papildināts ar divu dziesmu akustiskajām versijām,” atklāj V. Metlāns.

Albuma ieraksta procesā piedalījušies Latvijā zināmās grupās spēlējoši mūziķi: V. Metlāns – ģitāra, taustiņi (Green Novice), Normans Bārbals – bungas (Momend), Edgars Špengelis – bass (Pūķa Gars), Kaspars Tobis – taustiņi (Dzelzs vilks),  Armands Varslavāns – ģitāra (Laimas Muzykanti ), Sintija Šteinkofa – taustiņi (Laimas Muzykanti), Linards Eriņš – vokāls, piebalsis, akustiskā ģitāra (Dziedošo Eriņu ģimene), Dina Skreitule (Hospitāļu iela) un Daiga Barkāne – balss (Ausmeņa records). Aranžiju autors, producents un izdevējs – Valdis Metlāns. Albumu rakstīja, miksēja un māsterēja – Kārlis Šteinmanis (KS Records ).

“Par martu, maiju un decembri” ir pirmais ieraksts no plānotās izdevumu sērijas, kurā paredzēts publicēt A. Eriņas pēdējo desmit gadu laikā tapušo muzikālo daiļradi.

Jau vēstīts, ka Aija Eriņa plašāku atpazīstamību guvusi ar uzvaru Latvijas Televīzijas rīkotajā šovā “Latvijas talants 2008”, trīs sezonas piedalījusies LNT šovā “Dziedošās ģimenes”, kā arī ar daudzām populārām dziesmām izskanējusi Latvijas radiostacijās. A. Eriņa gan kā solomāksliniece, gan kopā ar dziedošo Eriņu ģimeni savas muzikālās karjeras laikā ir sniegusi vairāk nekā 100 koncertu visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti