Izdota jauna metālmūzikas izlase «Latvijas metāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Klajā nākusi jauna mūzikas izlase "Latvijas metāls", kuru apkopojis un izdevis grupas "Inokentijs Mārpls" līderis un viens no Latvijas Radio 6 - radio "Naba" raidījuma "Bitīt’matos" vadītājiem Dambis. Izlases prezentācijas koncerts ar vairāku tajā pārstāvēto grupu dalību notiks 12. jūnijā klubā "Nabaklab" Rīgā.

Pēdējais pašmāju smagās mūzikas ierakstu apkopojums izlasē "Melnā piektdiena" tika izdots 2006.gadā, ko tolaik kompaktdiskos izdeva mūzikas izdevniecība "Aghast Recordings". Dambis, kurš latviešu mūzikas izlašu klāstu jau gadiem bagātinājis ar neatkarīgo grupu izlasēm "Odekolons" un "Latvijas Punk/ HC", metis izaicinājumu metālmūzikai.

"Kopš iepriekšējās latviešu metālmūzikas izlases nākšanas klajā bija pagājuši gandrīz desmit gadi - pietiekami ilgs laiks, kas ļāvis uz pašmāju metālmūzikas skatuves rasties un no jauna sevi apliecināt daudzām interesantām apvienībām. Tā kā trūka ieraksta, kur vinuviet būtu iespējams gūt iespaidus par norisēm šajā scēnā pēdējo gadu laikā, šķita likumsakarīga Latvijas metālmūzikas izlases apkopošana un izdošana tieši šajā laikā," skaidro Dambis.

Izlasē "Latvijas metāls" apkopotas dziesmas, kas ierakstītas pēdējo sešu gadu laikā, tomēr galvenokārt tajā iekļautas 2014.gadā tapušas dziesmas un skaņdarbi. Izlasē iekļautās grupas pārstāv tādus metālmūzikas virzienus kā "Heavy", "Hard", "Thrash", "Black", "Death", "Grind", "Crust". Zīmīgi, ka izlasē dziesmas skan tikai latviešu valodā.

Izlasē iekļauts pa dziesmai no grupām "Green Novice", "Huskvarn", "Malduguns", "Kapakmens", "Lassie the Cat", "Deodium", "Skyforger", "Grondh", "Retrace My Life", "Sia Radikal", "Rūsa", "Seborrhea", "Darrva", "Tesa", "Chaosact", "Sen senie senči", "Wagars", "Apēdājs", "Relicseed", "Inokentijs Mārpls", "Sanctimony" un "Mūžamežs".

Vāka zīmējuma autors ir Māris Āboliņš.

Izlases prezentācijas koncerts notiks piektdien, 12.jūnijā, klubā "Nabaklab" Rīgā. Koncertā uzstāsies "Deodium", "Chaosact", "Apēdājs" un "Mūžamežs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti