Kultūras ziņas

Jauns LTV raidījums "Kultūrdobe"

Kultūras ziņas

Top jauna spēlfilma "Banāns upē"

Ezeru mūzika Liepājā

Īpaša aura un neparedzami laikapstākļi – «Liepaja Lake Music» koncertu sezona atklāta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Neskatoties uz spēcīgajām lietusgāzēm, svētdien, 5. jūlijā, uz Liepājas ezera izskanēja šīs vasaras pirmais koncerts uz ūdens ciklā “Liepaja Lake Music”, kurā klausītājus ar ģitāras skaņām priecēja mūziķis Mārcis Auziņš.

Kopumā jūlijā un augustā uz peldošas skatuves klausītājiem tiks piedāvātas astoņas stilistiski dažādas koncertprogrammas, pieaicinot gan Liepājas jaunos mūziķus, gan arī jau atzinību guvušus māksliniekus, piemēram, Vestardu Šimku un Aminatu.

“Liepaja Lake Music” koncertciklu ideja tapusi pirms dažiem gadiem, kad, apvienojoties profesionāliem mūziķiem un pasākumu organizētājiem, pilsētā tika aizsākta vēl nebijusi muzikālā tradīcija, vasaras garumā iedzīvotājiem piedāvājot baudīt koncertus uz Liepājas ezera. Ierasts bija, ka pirmie koncerti notika jau jūnijā, bet šogad koronavīrusa dēļ viss grafiks izmainījās.

Kaut arī Covid-19 ierobežošanai ieviestie drošības pasākumi nozīmē, ka jūnijā koncerti nevarēja notikt, koncertu organizatori par to nebēdāja, stāsta SIA "Liepaja Music" projektu vadītāja Irita Kalēja. “Tā kā mums ir āra telpas pasākumi, mums ir liela teritorija, mums ir Liepājas ezers, tad šie noteikumi mums ir nevis mīkstāki, bet tos vieglāk izpildīt,” skaidro Kalēja.

Pērn ar pašvaldības atbalstu tika uzbūvēta peldoša skatuve ar paceļamu un nolaižamu jumtu. Elektrība mūziķiem tiek nodrošināta, izmantojot akumulatorus. Savukārt pasākumu apmeklētāji ūdens ceļu no krasta uz skatuvi ezerā mēro ar katamarāniem, laivām vai plostiem.

Pirmā koncerta klausītāji atzīst, ka šāda veida pasākumam ir īpaša aura.

“Mēs nekad neesam bijušas uz tādu koncertu, gribam plostot, skatīties koncertu. Liepāja bez ūdens nav iedomājama, otrkārt, tas ir negaidīti, jo tu nekad nezini, kādi būs laikapstākļi, vai tie būs lielie Liepājas vēji, treškārt, uz ūdens ir brīnišķīga akustika,” stāsta koncerta apmeklētāja Iveta.

“Kopš 15. marta es neesmu bijusi uz nevienu koncertu vai teātri, atbraucu ciemos, un kā var neizmantot tādu iespēju,” uzsver koncerta apmeklētāja Dace.

Irita Kalēja spriež, ka cilvēki ir izslāpuši pēc kultūras:

“Šis Covid laiks ir nācis tikai par labu gan radošajiem, gan klausītājiem – viņi spēj novērtēt kultūras vērtības.”

Šajā vasarā mūziķi “Lake Music” programmā izvēlēti, lai pārstāvētu dažādus žanrus. Akadēmisko mūziku izpildīs Vestards Šimkus, savukārt popmūziku – Aminata. Tāpat uz peldošas skatuves kāps grupas “Saldās sejas”, “Keksi” un “Latvian Blues Band”, kā arī vairāki Liepājas jaunie mūziķi.

Ģitārists Mārcis Auziņš par savu koncertprogrammu, kas izskanēja 5. jūlijā, stāsta: “Katrs no šīs solo programmas skaņdarbiem ir kāds mazs vēstījums, kurš veido, es teiktu, nevis vēstījumu, bet kopēju noskaņu, jo tie skaņdarbi ir ārkārtīgi dažādi, sākot no manas oriģinālmūzikas, beidzot ar ārzemju hitu kaverversijām.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti