Intars Busulis priecīgs par iespēju piedalīties «Dod pieci!»: Šis ir brīnišķīgs laiks!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības maratona “Dod pieci!” piektās dienas muzikālie viesi bija dziedātājs Intars Busulis un komponists Kārlis Lācis, kuri tiešraides skatītājiem kopīgi izpildīja dziesmu “Miglas rīts”. Mūziķi uzskata, ka šis ir ļoti brīnišķīgs laiks, jo piedalīšanās dažādos labdarības projektos rada ne tikai patīkamas emocijas, bet arī sniedz reālu atbalstu cilvēkiem. 

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Komponists Kārlis Lācis izteicās, ka ir jau pieradis nākt uz "Dod pieci!" stikla studiju Doma laukumā, un tas radot lielu prieku. Liels pārsteigums šogad esot skrienošais labdarības maratona "Dod pieci!" dīdžejs Toms Grēviņš, kurš tādējādi ar kustību palīdz tiem, kam tā ir ierobežota.

Intars Busulis, runājot par šī gada "Dod pieci!" tēmu, uzsvēra, ka Rīgā var novērot vairākus centies padarīt pilsētvidi pieejamu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Dziedātājs arī atzina, ka, sākoties labdarības maratonam, viņš daudz vairāk pamanīja un pievērsa uzmanību videi, kurā atrodas. Intars Busulis uzskata, ka virzība uz priekšu notiek, bet acīmredzot ir nepieciešams turpināt aktualizēt tēmu par vides pieejamību un atvērtību visiem. 

"Ļoti jauki, ka mums pēdējā laikā ir tendence arvien vairāk runāt par šādām tēmām. Forši, ka cilvēki nav vairs pilnībā atstumti malā kā nevajadzīgā sabiedrības daļa, bet ka viņiem ir iespējas aktīvi iesaistīties sabiedrības ikdienas dzīvē," pauž Intars Busulis.

 

Tomēr Busulis neizprot, kāpēc dažkārt vides pieejamības radīšanai lietas tiek darītas vien "ķeksīša" dēļ, kas galu galā realitātē nav pielietojamas.

"Mēs visi esam cilvēki, un mums visiem ir nepieciešamas vienādas vajadzības. Esmu bijis Skandināvijā un arī pāri okeānam. Tur pilnīgi viss ir pielāgots, viņi ir ļoti labi socializējušies un iekļāvuši cilvēkus ar funkcionāliem traucējumiem. Visiem ir iespēja sēdēt pie viena galda, uzkāpt pa vienām un tām pašām trepēm. Visi to uztver kā normu. Bet labi, ka ir šis maratons, kas klauvē pie cilvēku sirdīm," secina dziedātājs.

 

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

KONTEKSTS

Ik gadu labdarības maratons "Dod pieci!" aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Šogad ziedojumi tiks novirzīti, lai veidotu pilnvērtīgāku vidi cilvēkiem, kas saskārušies ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem. Iepriekšējos gados ziedots senioriem, speciālo asistentu nodrošināšanai bērniem ar īpašām vajadzībām, atbalstam ar vēzi slimajiem pacientiem, bērniem, kas palikuši bez vecākiem, jaunajiem vecākiem un neārstējami slimiem cilvēkiem.

Labdarības maratonu “Dod pieci!” jau astoto gadu rīko Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM.lv un labdarības organizāciju Ziedot.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti