Kultūras ziņas

Jānim Cimzem - 200

Kultūras ziņas

Zelta zirgs iejāj Gaismas pilī

Grupas "Instrumenti" filma

«Instrumenti» prezentē «Procrastination Live» koncertfilmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 28.augustā, grupa "Instrumenti" ar svinīgu pasākumu kinoteātrī "Splendid Palace" atzīmēs koncertfilmas "Procrastination Live" DVD izdošanu.

"Procrastination Live" nebūs vienkāršs koncerta videoieraksts. Režisors Uģis Olte un māksliniece Lāsma Lagzdiņa ar domu biedriem panākuši šķietamību, ka uz skatuves atrodas vēl vismaz pa vienam katra mūziķa dubultniekam - līdzīgi, kā tas bija starptautisku ievērību guvušajā šī paša radošā tandēma veidotājā dziesmas "Don't Hold Onto Me" videoklipā.

Nofilmēt vienu koncertu ar 12 kamerām, kur skatītājam jau iepriekš viss ir līdz garlaicībai skaidrs un paredzams, nav liela māka, uzskata Uģis Olte. Tādēļ, filmējot grupas "Instrumenti" "Procrastination Live" koncertfilmu, gājuši pretēji ierastajiem paņēmieniem, proti, filmējuši nevis vienu koncertu ar daudzām kamerām, bet četrus koncertus ar vien trim kamerām.

"Tā kā mākslas filmā, kad izmanto katru nākamo koncertu kā jaunu dubli, un tur tad rodas tas, ka ir vienots rokraksts, tehniskā kvalitāte attēlam, katru reizi cilvēki perforē savādāk, veidojas tukšums domāšanai," stāsta Režisors Uģis Olte.

"Droši vien, ka tas impulss bija no pirmā videoklipa, ko mēs filmējām - kā bija "Don't Hold Onto Me". Tā pati filozofija tika pārvesta uz skatuves. Mēs vienkārši padarījām iespaidīgāku grupu, jo viņa dubultojās un trīskāršojās uz skatuves - liekas, ka ir vesels bars uz skatuves," norāda māksliniece Lāsma Lagzdiņa.

Režisors Uģis Olte piebilst - filmā redzamais krietni atšķirsies no tā, ko piedzīvojuši "Instrumentu" koncertu apmeklētāji: "Tie, kas ir redzējuši dzīvajā, tas, ko viņi redzēs filmā, ir pavisam cita realitāte, galīgi ne tāda, kādu viņi atceras no novembra."

"Instrumentu" muzikālais stāsts ir papildināts arī ar fotoattēlu grāmatu, kurā apkopoti skaistākie mirkļi no koncertiem - to autori ir Juris Zemītis, Krišs Roziņš, Ansis Starks un Sandis Vāgners. "Procrastination Live" fotoizstāde būs apskatāma līdz septembra beigām vīna telpā "Tinto", kas atrodas līdzās kinoteātrim "Splendid Palace".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti