Rīta Panorāma

Alteranatīvā kamermūzikas festivāla "Sansusī" vakars Rīgā

Rīta Panorāma

Eirovīzijas karuselis

"Instrumenti" un "Prāta Vētra". "Te saule aust"

«Instrumenti» izdod albumu «Cilvēks» un ieraksta dziesmu ar grupu «Prāta vētra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trešdien dienas gaismu ierauga grupas “Instrumenti”  piektais studijas albums “Cilvēks”, kā arī albuma trešais singls “Te Saule aust”, kas tapis roku rokā ar grupu “Prāta vētra”, informēja grupas pārstāvji.

Albuma “Cilvēks” atklāšana trešdienas vakarā tiks atzīmēta ar koncertu topošajā mākslas centrā “Zuzeum”, klātesot “Instrumentu” draugiem un atbalstītājiem; ierobežots skaits biļešu vēl iegādājams interneta vietnē, kā arī t/k “Spice” informācijas centrā. 

Albums “Cilvēks”, kas veikalu plauktos ieguls ceturtdien, taču digitālajās platformās pieejams jau tagad, ir turpinājums “Instrumentu” pirms pusotra gada iesāktajam ceļam. 

Stāsta Jānis Šipkēvics: “Divi albumi, divas zemeslodes puses, cilvēka un vides mijiedarbība. “Atkala” un “Cilvēks”  - jau sākotnēji redzējām kā vienu stāstu, kurā indivīds (ar visām savām spējām, bērnišķīgu prieku, kaislībām, drosmi, bailēm) sastopas ar vidi - sabiedrību, klimatu, reālajiem apstākļiem, kuros liels izaicinājums pa ceļam saglabāt savu pirmkodolu, identitāti. Ja “Atkala” ir kā izšķilšanās, tad “Cilvēkā” mēs jau dzirdam to būtni, kas ir gatava atvērties, lūkoties acīs un saplūst kopā ar dabu un tautu. No sirds gaidu koncertus šajā vasarā, kad piedzīvosim abu albumu īsto pirmatskaņojumu - dziesmu iemiesošanu mūsos un “Instrumentu” klausītājā.”

Vasaras noslēgumā “Instrumenti” aicina ikvienu uz savu līdz šim vērienīgāko koncertu, kas būs kā albumu “Atkala” un “Cilvēks” katarses augstākais punkts. Koncerts norisināsies 31. augustā Rīgā, Daugavas stadionā. Koncerta ieejas biļetes meklējamas internetā

Jaunajā albumā “Cilvēks” iekļautas 12 kompozīcijas, no kurām trīs tapušas ciešā sadarbībā ar citiem mūziķiem – grupu “Prāta vētra”, Intaru Busuli, kā arī ansi, kura līdzāsbūšana grupai “Instrumenti” bija pamanāma jau pagājušā gada vasaras koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē. 

Par sadarbību albumā komentē Reinis Sējāns: “Kā visiem zināms, cilvēks nav vientuļa sala... Šajā reizē mēs apzināti ļāvāmies jaunam un ļoti brīvam procesam dziesmu tapšanā. Aicinājām ciemos savus domubiedrus, kuru daiļradi ļoti cienām, kuru mūzika ir iedvesmojusi mūs. Un rezultāts bija tiešām pārsteidzošs - savstarpējs radītprieks saskaitāmos pārvērta krāšņā reizinājumā! Ar nepacietību alkstu piedzīvot šīs enerģijas eksploziju koncertizpildījumā.”

“Vienmēr ar apbrīnu esmu skatījies uz Reini, Šipīti un Gati kā drosmīgiem, pasaulīgiem un ļoti talantīgiem flagmaņiem mūsdienu latviešu popmūzikā. Cepures nost mūsu draugu priekšā par kolosālu dzejoļa izvēli un tā padarīšanu muzikālu. Spēka dziesma, kurai vajadzētu stiprināt visus tos dzīves nogurdinātos, kuru “maigās kājas ledū atstāj švīkas. Nu, tādas mirdzošas un viegli līkas'',” prieku par sadarbību ar "Instrumentiem" pauž Renārs Kaupers. 

“Katrā no mums ir vairāki “mēs”, iekšējā cīņa starp labo un ļauno, bailīgo un drošsirdi - radošas vētras un šaubu mākoņi. Nav lielāka personības un radošuma cietuma, kā bailes no tā, ko citi par tevi teiks, ko padomās. Citējot dziesmu, - “Mums vēl ir dziesma jānodzied, mums labāk netaisnoties,”” par jaunā kopsingla “Te Saule aust” videoklipu stāsta tā režisori - Kaspars Roga un Papa Chi.

Gan “Instrumenti”, gan “Prāta vētra” saka lielu paldies visiem video klipa veidotājiem, to skaitā operatoram Jānim Andrējevam un producentei Inārai Šumeiko. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti