«Inokentijam Mārplam» 30 gadu jubileja un albuma raudzības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Piektdien, 8. decembrī, plkst. 21.00 “Latvijas 1. rokkafejnīcā” notiks grupas "Inokentijs Mārpls" 30 gadu jubilejas koncerts un albuma “Āmuris un Sirpis” raudzības.

Grupa "Inokentijs Mārpls" dibināta 1985. gadā ar sākotnējo nosaukumu "Aklā zarna", kas 1987. gadā pārtapa par "Inokentiju Mārplu".

"Inokentija Mārpla" līderis Dambis, pateicoties savam ieguldījumam Latvijas pagrīdes mūzikas dzīves attīstībā, tiek dēvēts par Latvijas pagrīdes mūzikas tēvu un pankroka vectētiņu. Jau vairāk nekā 25 gadus Dambis ir daudzu nozīmīgu mūzikas pasākumu organizators un ierakstu izdevējs, veicinot un arhivējot pēc iespējas daudzveidīgākas Latvijas underground izpausmes formas.

Grupa "Inokentijs Mārpls" ir leģendāra ar savu ieguldījums pankroka attīstībā Latvijā, kas turklāt tiek uzskatīta par PSRS hardcore aizsācējiem. Grupa koncertējusi neskaitāmos lielos un mazos festivālos ne vien Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Holandē, Ungārijā, Krievijā, Zviedrijā.

“Āmuris un Sirpis” ir grupas agrīnā posma ierakstu apkopojums no 1987. gada līdz 1990. gadam. Iepriekš tikai šaurās mūzikas melomānu aprindās šī izlase klejojusi vismaz divās versijās – Rīgas pagrīdes mūzikas aktīvistu vadītās studijas “Tornis” versija ar nosaukumu “Dambja izlase” un Kuldīgas pagrīdnieku “KAMPA” versija ar nosaukumu “Āmuris un Sirpis”. Tagad šīs izlases ar tiem pašiem ierakstiem laikā no 1987.gada līdz 1990.gadam piedzīvo atdzimšanu jau cita laikmeta tehniskajās iespējās.

Koncertā uzstāsies vairāki agrīnie grupas sastāvi, kuros piedalīsies mūziķi - Didzis Erra, Agris Rostoks, Māris Šverns, Inguna Rubene (Černova), Kaspars Putriņš, Kaspars Bindemanis, kā arī šā brīža sastāvs un DJ Rudaks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti