Inna Davidova par Hermaņa Brauna fondu: Ar mums tāpat kā ar skaistu sievieti...

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Innas Davidovas vadītais Hermaņa Brauna fonds 21. dzimšanas dienu 13. februārī Lielajā ģildē svinēs kopā ar fonda sirsnīgajiem draugiem – asprātīgo "Terem" kvartetu no Sanktpēterburgas. "Ar katru gadu ar sevi varam lepoties vairāk un vairāk. Ar mums tāpat kā ar skaistu sievieti, kuru gadi nevērš vecāku, jo gadi – tas viņai ir kompliments par lielisko izskatu," smej Davidova, kura joprojām prot sagādāt pārsteigumus, vedot uz Latviju māksliniekus, par kuriem varam tikai sapņot.

"Neticu, ka mums jau divdesmit viens...

Tik strauji šobrīd rit laiks un viss mainās – katrs gads ir ne tikai izaicinājums: tā ir dzīvotspēja, pārbaude, eksperiments.

Tik piesātināta ir mūsu dzīve ar notikumiem – labiem un ne īpaši labiem, kas mūsu dzīvi dara ļoti "biezu", un tajā biezumā savādāk uztver to laiku. Divdesmit viens – tas ir liels prieks. Ceru, ka būs arī plus divdesmit viens!"

Fonda īstajā dzimšanas dienā – 13. februārī – ciemosies tā sirsnīgie draugi, labie paziņas, kas Latvijā viesojušies vairākkārt.

"Šoreiz gaidu no viņiem ko jaunu – būs jaunas versijas par labi zināmiem skaņdarbiem," akcentē Davidova.

"Kas man īpaši patīk viņu spēlē un meistarībā – jebkuram cilvēkam, lai arī kādas nebūtu viņa zināšanas par mūziku, ir interesanti klausīties to, ko piedāvā kvartets. Mūzikā neizglītots cilvēks dzird pirmo slāni un kaifo no melodijām, kuras ir pazīstamas, bet tie, kuri ir drusku izglītotāki, tādi īsti melomāni, dzird: te ir tāds un tāds citāts no Baha un Mocarta.

Viņi ir ļoti asprātīgi, labi izglītoti, visi ir Pēterburgas konservatorijas absolventi, cilvēki ar pamatīgu izglītību, ārkārtīgi asprātīgi arī dzīvē, kas piešķir īpašu gaisotni visam, ko viņi dara.

Un vēl – ļoti svarīgi, ka, neskatoties uz to, ka viņi pastāv jau 30 gadus, ka viņi spēj sevī atrast ne tikai radošumu, bet muzicēšanas prieku. Jo mēs labi zinām, ka ar gadiem daudziem māksliniekiem rodas zināma rutīna – fiziskais un psiholoģiskais nogurums.

Bet "Terem" pat brīvdienas pavada kopā – ar ģimenēm, bērniem, mazbērniem. Viņus saista īpaša dvēseles radniecība, kaut raksturi viņiem visiem ir dažādi.

No pamatsastāva tagad vien divi mūziķi palikuši, bet trīsdesmit gadu laikā tas ir normāli. Pēdējā laikā tikai divi jauni mūziķi ienākuši, līdz ar to saglabājies īpašais "Terem" kvarteta gars."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti