Ingus Pētersons un Jānis Lūsēns piedāvā jaunu koncertprogrammu «Romantika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Komponists Jānis Lūsēns, gatavojoties savai 57.dzimšanas dienai, radījis jaunu koncertprogrammu tenoram Ingum Pētersonam. Programma "Romantika" pirmo reizi izskanēs 7.aprīlī, komponista dzimšanas dienā Kuldīgas kultūras centrā, un tam sekos vēl septiņi pavasara koncerti dažādās Latvijas vietās.

Savulaik cieša sadarbība Jānim Lūsēnam ar Ingus Pētersonu aizsākās ciklā "Mazu brīdi pirms" un turpinājās teju desmit gadus. Arī tagad koncerta muzikālais materiāls veidots no jaunām, vairāku gadu laikā tapušām, īpaši Ingus Pētersona balsij radītām dziesmām ar latviešu klasiķu Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes, Andreja Eglīša, Ērika Ādamsona, Kārļa Krūzas un Eduarda Veidenbauma dzeju.

Komponists izvēlēto tematiku raksturo kā vīrieša iekšējās pasaules atspoguļojumu. "Nenoliedzami - katra vīrieša dzīvē ir brīži, kad kļūstam  filozofi, sapņotāji, mīlētāji, stāstnieki, jokdari. Šis skatuves darbs būs veltījums sievietēm un padomdevējs vīriešiem, kuri reizēm mēdz būt bikli un atturīgi, nespējot atrast īstos vārdus, lai atklātu jūtu pasauli sev tuvajiem un mīļotajai sievietei," saka Jānis Lūsēns.

Pats Ingus Pētersons atzīst, ka šis Jāņa Lūsēna radītais cikls viņam ir "kā milzu dvēseles zemestrīce, kā pasaules gals, pēc kura atklājas jauna, brīnišķīga pasaule un kurā vairs nav nedz sāpju, nedz skumju, tikai prieks un mīlestība".

Dzīvesprieks, alkas, humors un viegla koķetērija - šādu noskaņu koncertā "Romantika" sola radīt arī vīru komanda uz skatuves - pie klavierēm būs pats Jānis Lūsēns, piedalīsies arī čellists Ivars Bezprozvanovs, akordeonists Kaspars Gulbis, bundzenieks Harijs Gūtmanis un ģitārists Jānis Lūsēns juniors.

"Romantikas" koncerttūre pēc 7.aprīļa Kuldīgas kultūras centrā turpināsies 9.aprīlī Valmieras kultūras centrā, 14.aprīlī Ādažu kultūras centrā, 15.aprīlī Šlokenbekas muižā, 16.aprīlī Jelgavas kultūras namā, 20.aprīlī Jēkabpils tautas namā, 1.maijā Alūksnes kultūras centrā un 12.maijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti