Rīta Panorāma

Intervija ar Agiju Ozoliņu-Kozlovsku, Antu Jankovsku un Nauri Indzeri

Rīta Panorāma

Kā aizvadīta Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem?

Intervija ar Kasparu Znotiņu un Māru Jēgeri

Ineses Zanderes jubilejas koncertā Gaismas pilī izskanēs arī Ešenvalda un Dubras jaundarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atzīmējot latviešu dzejnieces un grāmatu autores Ineses Zanderes 60.dzimšanas dienu, Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un diriģents Māris Sirmais 24.septembrī atskaņos īpašu koncertprogrammu – tajā iekļauti latviešu komponistu darbi ar Ineses Zanderes dzeju. Tostarp izskanēšot arī Ērika Ešenvalda un Riharda Dubras jaundarbi. 

Jubilejas koncerta nosaukums būs “Uz Rīgu peld mana debesu Dole”, un skaņdarbus savīt ļaus arī aktieru Gunas Zariņas un Kaspara Znotiņa lasījumi. Kā norādīja Kaspars Znotiņš, Ineses Zanderes dzeju aktieri ir pazīstami jau gana sen – vēl kopš tiem laikiem, kad “Rīgas Laika”, kurā Zandere strādā, redakcija un Jaunais Rīgas teātris atradās vienā ēkā. Pēc Zanderes populārā dzejoļu krājuma “Iekšiņa un āriņa” atvēršanas svētkiem tapa arī izrāde ar Zanderes dzeju. 

 

Kā pastāstīja Valsts akadēmiskā kora “Latvija” producente Māra Jēgere, latviešu komponistu darbu ar Ineses Zanderes tekstiem esot ļoti daudz. Veikt atlasi jubilejas koncertam neesot bijis viegli un tas noticis sadarbībā ar pašu dzejnieci. 

“Bija daudz ideju, ko viņa vēlējās atskaņot – piemēram, Platona Buravicka aranžija [grupas] “Sigma” dziesmai,” teica Jēgere. 

Aranžējumos piedalījušies arī komponisti Ēriks Ešenvalds un Rihards Dubra; koncertā būs dzirdami abu komponistu jaundarbi. 

Koncerts būs pusotru stundu garš un tiks aizvadīts septembra noskaņās Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 24.septembrī. Tajā skanēs gan nepublicētie dzejoļi, gan dzeja no Zanderes jaunākā krājuma. Abi aktieri arī drusku padziedāšot, solīja Znotiņš. 

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti