Inese Galante uzstāsies Rīgas Domā ar jaunu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ieskandinot festivālu "Summertime – aicina Inese Galante" latviešu soprāns kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju vienosies jaunā programmā - koncertā "The Soul of Riga" Rīgas Domā 9.jūlijā, informēja Ineses Galantes fonda pārstāve Gunta Skalberga.

„Mēs katru gadu meklējam kaut ko jaunu, citu, kaut ko svaigu,” intervijā Latvijas Radio stāsta Inese Galante, atklājot, ka, neraugoties uz to, ka koncerta pamatā palikušas mūzikas dižgaru kompozīcijas, šogad programmā ielikti arī skaņdarbi, kuri nekad nav skanējuši baznīcā vai ar ērģelēm un kurus pat nevar iedomāties šādā kontekstā.

Būs pārsteigumi un nedzirdēti, neredzēti un negaidīti skaņdarbi. Pārsvarā, es domāju, kādi astoņdesmit procenti tas, ko es nekad neesmu dziedājusi vispār,” norāda dziedātāja.

„Liriskais soprāns un samtaini bagātie ērģeļu tembri, piepildīs Rīgas Domu ar neticamu spēku un krāšņumu, bet sirdis ar mīlestību un harmoniju,” ir pārliecināta Skalberga. „Pasaulē pieprasītā un ikvienā operas metropolē gaidītā operdīva savā koncertā klausītājiem dāvās pašu dārgāko - mīlestību pret mūziku. Viņas balss ir kā briljants, kurš laistās smalkās mūzikas niansēs un pārdzīvojumos. Viņas sniegums valdzina ar sirsnību, perfektu meistarību un jūtu dziļumu, ar kuru māksliniece dāsni dalās ar saviem klausītājiem.”

Koncerts „The Soul of Riga” ir kā "uvertīra" IX Starptautiskajam mūzikas festivālam „Summertime – aicina Inese Galante”.

Kā ziņots, martā tika nodibināts "Ineses Galantes fonds", kurš turpmāk rīkos iepriekš Hermaņa Brauna fonda paspārnē esošo festivālu "Summertime-aicina Inese Galante". Jūnija beigās Galante izplatīja vēstuli, kurā skaidro, kāpēc festivālu turpmāk nerīkos Hermaņa Brauna fonds, un pateicas līdzšinējiem festivāla rīkotājiem. IX Starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante” norisināsies no 12. līdz 18. augustam Dzintaru koncertzālē.

"Festivālā būs raiba, dažāda, krāšņa programma. Septiņas dienas katrreiz kaut kas pavisam negaidīts un jauns,"uz festivālu aicina Galante.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti