Kultūras ziņas

Sākas balvas "Kilograms kultūras" otrā ceturkšņa balsojums

Kultūras ziņas

Pirmie ārzemju kori ierodas uz koru olimpiādi!

Inese Galante gatavojas koncertam Rīgas Domā

Inese Galante gatavojas koncertam Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Operas soliste Inese Galante skatītājiem gatavo īpašus pārsteigumus "Summertime" festivālā, bet 8.jūlija vakarā Rīgas Doma baznīcā kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju klausītājiem viņa dāvās baroka mūzikas pērles, kas vēl šonakt mēģinājumā tiks īpaši spodrinātas.

Lai arī dziedātāja dzīvo nemitīgā koncertu un mēģinājumu ritmā, viņā nenogurstoši pulsē vēlme caur mūziku dāvāt klausītājiem patiesu sirds siltumu, mīlestību un iespēju saklausīt dzīves augstākās vērtības un pašiem savu sirdsbalsi.

"Man ir bērnišķīga cerība - man gribas, lai cilvēki ir laimīgi, lai viņi neskatās, kas ir citiem, bet lai prot novērtēt to, kas viņiem ir dots. Kā bijušais mediķis saku - man gribas, lai visi cilvēki ir veseli, un vesels nozīmē sākot no augšas, tad arī ķermenis tevī klausīsies. Negatīvas domas sabendē arī mūsu ķermeni, tāpēc man gribas ārstēt augšējo stāvu, tad dzīve būs daudz krāšņāka," pirms gaidāmā koncerta saka operdziedātāja Inese Galante.

8.jūlijā Rīgas Domā skanēs starptautiskā festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" prelūdija. Festivāla ieskaņas koncertā piedalīsies operdziedātāja Inese Galante un ērģelnieks Aivars Kalējs, klausītājiem piedāvājot vēl nebijušu koncertprogrammu - muzikālu eksperimentu, kura laikā Rīgas Domā ieskanēsies tam neraksturīgi mūzikas instrumenti.

Es mēģināšu meditēt un stāstīt caur sevi un ar Aivara Kalēja palīdzību ar ērģelēm, kuras kādreiz bija lielākās Eiropā, tik skanīgas kā nekur, un tā visa apkārtne un atmosfēra un tie skaņdarbi - Bahs, Hendelis, Sensānss, Šūmanis. Man vienkārši jāmēģina caur sevi pateikt to, ko viņi domāja, ko gribēja pateikt un pielikt kaut ko vairāk no sevis."

"Summertime" prelūdija sevī apvieno romantisma un baroka laika izcilāko mākslinieku Johana Sebastiana Baha, Georga Frīdriha Hendeļa,  Antonio Vivaldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera skaņdarbus.

"Tās nav tikai notis, ko es dziedu, es dziedu ar savu dvēseli, ar savām jūtām, caur sevi viss ir izlaists, ar savu bagāžu, ar savu mīlestību un zināšanām par pasauli, par cilvēku, par jūtām, par kaislībām, par mīlestību, un tas viss nāk no manis. Tie skaņdarbi - tas ir uz mūžu. Un es vienkārši mēģinu pietuvināties mūžībai," saka Galante.

Es domāju, ka mēs pārāk nopietni uztveram sevi un visu, kas notiek. Ja būtu vairāk smaida, bērnišķības, naivitātes, siltuma, tad visiem būtu vieglāk dzīvot. Nekas nav jāuzspēlē, nekādas putas – man to nevajag! Vairāk humora izjūtas, tādu atklātu simpātiju vienam pret otru un smaidu uz sejas - tās ir labākās zāles," norāda operdziedātāja Inese Galante.

Kā vēstīts, festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" norisinās no 11. līdz 17.augustam Dzintaru koncertzālē, piedāvājot eksperimentus ar šķietami nesavienojamiem mūzikas žanriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti