Rīta Panorāma

Intervija ar Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Inesi Kalvāni

Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu Inesi Boķi

Intervija ar Inesi Galanti un Tomu Ostrovski

Inese Galante: Esmu ļoti gandarīta par jaunajiem talantiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Konkursa „Ineses Galantes talanti” rīkotāja Inese Galante Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda, ka šogad par konkursa talantiem ir ļoti gandarīta. Jaunie mūziķi, pēc Galantes domām, ir vēl talantīgāki, drosmīgāki un vēl labāk sagatavoti nekā pirmajā konkursā pērn.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē 19. aprīlī pulksten 10 sāksies jauno konkursa „Ineses Galantes talanti”  trešā - fināla kārta. Visas dienas garumā tiks noskaidroti konkursa laureāti stīgu instrumentu, pūšaminstrumentu, klavierspēles un vokālās mākslas kategorijā. Uzvarētāji tiks paziņoti ap pulksten 21.30. Ieeja koncertos ir bez maksas.

 Dalībniekus vērtēs profesionāla žūrijas komisija - JVLMA Stīginstrumentu katedras vadītāja un Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra vijolniece Terēze Zīberte-Ījaba, JVLMA docents un  komponists Rolands Kronlaks, profesors, dirģents un komponists Andris Vecumnieks, diriģente Gunta Malēvica, kontrtenors un JVLMA docētājs Sergejs Jēgers, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Gunta Līdaka, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Dagnija Staķe un konkursa patronese operdziedātāja Inese Galante.

Lai noteiktu labākos, tiks vērtēts dalībnieka personības spilgtums, tehniskās iemaņas, izpildījuma mākslinieciskais augstvērtīgums, repertuāra atbilstība un dalībnieka artistiskums.

„Visi gaida, ka tehniskā puse būs ja ne perfekta, tad ļoti, ļoti stabila un pārliecinoši laba,” saka Inese Galante, „bet es kā mūziķe gaidu kaut ko tādu, kas tevi atšķir no visiem pārējiem. Mēs gribam, lai visi iet pasaulē ne tikai profesionāli sagatavoti, bet arī ar savu pienesumu, ar kaut ko īpašu."

Savukārt konkursa kurators un JVLMA docents Toms Ostrovskis vērš uzmanību uz publikas balsojumu, kurā ejot visai karsti. Balsojums konkursa mājaslapā turpināsies līdz pašam finālam.

Kā jaunums konkursā šogad ir visu kategoriju laureātiem sniegtā iespēja piedalīties profesionālu mākslinieku vadītās meistarklasēs festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” laikā. No 10. līdz 16. augustam pieteikto dalībnieku pedagogi un audzēkņi varēs apmeklēt bezmaksas atvērtās meistarklases pie pasaulslaveniem mūziķiem un skolotāji saņems arī ielūgumu uz kādu no festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” koncertiem.

Tāpat uzvarētāji saņems diplomus, naudas balvas 500, 300 vai 100 eiro apmērā, pusgada mācību stipendijas 100 eiro mēnesī un uzaicinājumu uzstāties šī gada festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti