Imants Kalniņš: Šis man bijis ļoti bagāts gads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latviešu komponistam Imantam Kalniņam šis gads ir bijis ļoti bagāts gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Šogad viņš ir pabeidzis divus apjomīgus skaņdarbus un ir gandarīts par to, tā Kalniņš atzina intervijā Latvijas Radio.

„Kā cilvēkam šis gads ir bijis bagāts gads tajā ziņā, ka man ir ticis dots saprast pietiekoši daudzas lietas. Un ir parādījušies nozīmīgi akcenti, kas man palīdz orientēties pasaulē,” pastāstīja komponists.

Kalniņš atzina, ka arī kā komponistam viņam bijis labs gads. „Vispirms es pabeidzu septīto simfoniju šajā gadā. Un pēc tam uzrakstīju „Dzejnieks un nāra” otro daļu,” norādīja komponists, atklājot, ka tas viņam aizņēma apmēram 5-6 mēnešus.

„Esmu gandarīts par to, jo es sajutu sevi atkal kā brīvu cilvēku, kā cilvēku, kas ir no visa brīvs."

"Es pat varētu teikt – no realitātes brīvs cilvēks. Brīvs paust savu viedokli, brīvs rakstīt mūziku un brīvs rēķināties ar tiem orientieriem, ko man ir izdevies konstatēt par vērtīgiem un pareiziem. Tā ka šis gads man ir bijis ļoti labs gads,” atklāja Kalniņš.

Kalniņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" turpinājuma pirmatskaņojums gaidāms sestdien tradicionālajās Imantdienās, kas notiks Cēsu Pils parka estrādē. Apjomīgais Imanta Kalniņa daiļradei veltītais koncerts būs trīsdaļīgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti