Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Viktoriju Gribusti

Rīta Panorāma

Intervija ar Arti Pabriku

Imantdienas 12.jūlijā Cēsu pils parka estrādē.

Imants Kalniņš: Man Imantdienas ir kā dzimšanas diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Man Imantdienas ir iespēja reizi gadā pašam kāpt uz skatuves un uzspēlēt. Tas ir tāpat kā dzimšanas diena. Es tā smejos - man ir dzimšanas diena reizi gadā un man ir koncerts reizi gadā," pirms gaidāmajām ikgadējām Imantdienām saka komponists Imants Kalniņš, dēvēts arī vārdā Imka.

Jautāts, kāpēc Imka, Imants Kalniņš stāsta: "Es reiz parakstījos ar vārda pirmajiem diviem burtiem un ar uzvārda pirmajiem diviem burtiem - Im.Ka. Kad tas precīzi notika, es neatceros, bet acīmredzot no tā izveidojās šis Imka."

Šogad Cēsīs notiekošajā Imantdienu koncertā 12.jūlijā būs trīs atšķirīgas daļas, arī vairāki pirmatskaņojumi un pārsteigumi.

Koncerta pirmajā daļā ar populārākajām sava repertuāra dziesmām uzstāsies grupa "Turaidas roze".

"Mēs ar "Turaidas rozi" šogad spēlēsim to, ko mēs paši saucam par klasiku. Bet nav tā, ka "Turaidas roze" ir izspēlējusi visas manas dziesmas. Šogad būs četras dziesmas, kuras "Turaidas roze" nekad nav spēlējusi. Mums pašiem, arī mūziķiem un dziedātājiem būs diezgan interesanti un būs, ko parādīt," saka Imants Kalniņš.

Koncerta otrajā daļā uzstāsies mūzikas projekts "Raxtu raxti", kas atskaņo Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā.

""Raxtu raxti" - tā ir ļoti interesanta grupa. Tur ir daļa no "Autobusa debesīs" mūziķiem un vēl vairāki ļoti populāri etno mūzikas izpildītāji. Tas ir īpašs žanrs, ko viņi spēlē. Galvenais viņu priekšnesumā ir tas, ka viņi pamatakcentu liek uz latviešu tautas mūziku. Man arī joprojām latviešu tautas mūzika ir visaugstākais etalons, kādai mūzikai ir jābūt, tādēļ es viņiem ļoti labprāt rakstu," uzver komponists.

Imantdienu kulminācijā - koncerta trešajā daļā muzicēs grupa "Autobuss debesīs", kas uzstāsies kopā ar pazīstamiem aktieriem, kuri izdziedās labi zināmas Imanta Kalniņa dziesmas. Imantdienu noslēgumā ikviens pasākuma apmeklētājs tiks aicināts uz kopīgu sadziedāšanos.

Imantdienu koncerts notiks sestdien, 12.jūlijā, plkst. 20 Cēsu Pils parka estrādē.

"Ja cilvēks vienreiz ir aizgājis uz tādu koncertu un ja viņam ir paticis, ja viņam kaut kas ir aizķēries sirsniņā, es domāju, ka tas var būt viens no iemesliem, kādēļ viņš grib otrreiz aiziet," tā komponists Imants Kalniņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti