Kultūras ziņas

Inārai Kolmanei – 60

Kultūras ziņas

Atklāts Senās mūzikas festivāls

Imantdiena radio ēterā

Imantdiena notiks Latvijas Radio 2 ēterā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. jūlijā, komponista Imanta Kalniņa vārda dienā, Latvijas Radio 2 ēterā gaidāms īpašs notikums – „Radio Imantdiena”. Šogad Imantdienai aprit 45. jubilejas gads. Kaut arī tā nevar notikt klātienē, komponista mūzikas mīļotāji aicināti pulcēties pie radioaparātiem, lai piedzīvotu neiztrūkstošu Imantdienas noskaņu, svinot svētkus kopā ar mūziķiem un dziedot līdzi. „Radio Imantdienu” ar tradicionāliem un īpašiem vārdiem atklās pats komponists. Koncerts būs klausāms Latvijas Radio 2 ēterā pulksten 20.00, bet pirms tā, pulksten 19.05, skanēs īpašs Imantam Kalniņam veltīts raidījums.

„Radio Imantdienas” koncertā uzstāsies dziedātāji, kam sirdī tuva Imanta Kalniņa mūzika un kuru dzīvēs komponistam atvēlēta īpaša vieta – Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Uģis Roze, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Ainars Mielavs un Daumants Kalniņš. Koncertu pavadīs Karalienes mūzikas bruņinieku orķestris – Jānis Miltiņš (taustiņi), Jānis Kalniņš (ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Edgars Kārklis (akordeons, dūdas).

“Latvijas Radio 2 allaž sekojis līdzi ģeniālā komponista Imanta Kalniņa daiļradei un daudzus gadus bijis klātesošs katrā Imantdienā, kas ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Lai arī šis gads ir ieviesis korekcijas – nevaram pulcēties brīvdabas koncertā, tomēr mēs darījām visu, lai 45. jubilejas gadā teiktu: „Imantdienai būs būt!”” pastāstīja Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš. Viņš atzina:

„Radio ēterā skanēs zelta dziesmas, kas iesakņojušās no paaudzes paaudzē un uzrunājušas tautas dvēseli.

Imantdienu klausītāji visā pasaulē atkal aicināti izdzīvot komponista mūziku, vienoties kopīgā sadziedāšanās brīdī un no sirds svinēt mūzikas svētkus!”

Koncertā dzirdēsim tādas leģendāras Imantdienu dziesmas kā “Nelaid māte bērnus mežā”, “Lilioma dziesma”, “Dūdieviņš”, “Četri balti krekli”, “Es redzēju sapnī”, “Dziesma, ar ko tu sāksies?” un daudzas citas.

Pirms „Radio Imantdienu” koncerta, pulksten19.05, skanēs „Nošu atslēgas” raidījums, kas veltīts Imantam Kalniņam.

Programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte par raidījumu pastāstīja: „Pirms „Radio Imantdienas” koncerta atskatīsimies uz Imanta Kalniņa darbīgo mūzikas ceļa gājumu, par kura faktiem jaunākās paaudzes klausītāji dažkārt ir pārsteigti.

Raidījumā būs dzirdama arī saruna ar komponistu, kurā viņš atzinās, ka savā 80. jubilejas gadā joprojām pa ķērienam stāv dzejoļi, kuriem gatavs radīt mūziku. Viņš ir darbīgs un rosīgs.”

“Radio Imantdienu” veidojusi Līna Rudzone, Kaspars Mauriņš, Velga Vītola un Daiga Mazvērsīte. Koncerta ieraksts tapis leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā. Tā skaņu režisors ir Pāvels Mališkins, skaņu inženieri Ivo Tauriņš, Māris Lācis un Augustīns Delle.

“Radio Imantdiena” tapusi Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti