Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» sadarbībā ar Vidzemes kamerorķestri izdod dziesmu izlasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” savā vienpadsmitgadē izdevuši mūzikas ierakstu “Desmit pāri”. Ierakstā dubultplates un CD formātā apkopotas 16 jau iemīļotas fonda “Viegli” melodijas, kas ierakstītas kopā ar Vidzemes kamerorķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā, informēja fonda pārstāvji. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albums radīts mūziķu Renāra Kaupera, Jāņa Holšteina-Upmaņa (Goran Gora), Māras Upmanes-Holšteines, Jāņa Strapcāna un Raimonda Gusareva (El Mars) vadībā. “Ar katru izdoto albumu un koncertu mēs centāmies “celt latiņu” augstāk un pārsteigt mūsu klausītājus. Tāpēc gluži loģiski esam nonākuši līdz ierakstam kopā ar Vidzemes kamerorķestri, kas piešķir mūsu dziesmām īpašu noskaņu un plašumu,” pauda fonda “Viegli” mūziķis Goran Gora.

Mūzikas ieraksta vāciņā ieslēpta vēstule klausītājiem: “Tikko iemītas takas, celiņi, grants ceļi, vietējas nozīmes asfaltēti ceļi, šosejas un lielceļi. Visi tos gājuši. Tai skaitā arī Imanta Ziedoņa fonds “Viegli”. Kurš – basām kājām, kurš – kedās, kurš – kāzu, gaidību, dzemdību, šķiršanās vai bēru kurpēm kājās. Pirmajos desmit fonda gados piedzimušajiem bērniem vēl nav ne jausmas, ar ko īsti nodarbojas viņu vecāki, bet viņi zina, ka ir Imants Ziedonis. Bāka. Fonds “Viegli” turpina iet Ziedonim pa pēdām. Tieši tik skaistu, mazliet naivu, romantisku, dziļu, skumju, vitālu, radošu, smejošu, dzīvu un ar lielu gribu turpināties viņi redz šodienu.”

“Fonda “Viegli” albumam vajadzēja iznākt jau pagājušā gada nogalē, taču pandēmija darīja savu, un ražotne Vācijā, kur tika gatavotas dubultplates, bija pārtraukusi darbu. Sakritības rezultātā albums patiešām iznāca “desmit pāri”, jo marta beigās fonds “Viegli” atzīmēja savu vienpadsmitgadi. Paldies visiem iesaistītajiem par darbu, šis ieraksts mums patiesi ir ļoti nozīmīgs,” atzina Goran Gora.

Fonda ierakstos piedalās profesionāli mūziķi kopā ar cilvēkiem, kuru ikdienas darbs rit, veidojot fonda “Viegli” un visu tā iniciatīvu radošos projektus. Fonda “Viegli” “Instagram” profilā, IGTV sadaļā var iepazīties ar fonda dalībnieku atmiņu stāstiem par aizgājušajiem desmit gadiem un ieraksta “Desmit pāri” tapšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti