Imanta Kalniņa dziesmu aranžijas ģitārai un balsij apkopotas nošu izdevumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Trešās adventes rītā, 12. decembrī, pulksten 11.00 ar dziedātājas Aleksandras Špicbergas un ģitārista Vladimira Kudrina tiešsaistes koncertu tiks atvērta pirmā grāmata no iecerētās nošu izdevumu sērijas "Balsij un ģitārai: Pirmā burtnīca. Imants Kalniņš", informēja koncerta rīkotāji.

Imanta Kalniņa dziesmas koncertā izpildīs Aleksandra Špicberga un Vladimirs Kudrins, kā arī Anta Eņģele, Kaspars un Anda Zemīši, Endijs Rožkalns, Dāvids Kalniņš, Reinards Blūmentāls.

Pirms Ziemassvētkiem klajā nāk pirmā grāmata no iecerētās nošu izdevumu sērijas – krājums "Pirmā burtnīca. Imants Kalniņš". Tas ietver 12 Imanta Kalniņa dziesmu notis balsij un ģitārai, dziesmu pavadījumu fonogrammas un dziesmu tekstu tulkojumus angļu valodā. Līdzās populārākajām dziesmām mūzikas mīļotājus iepriecinās arī divas mazāk dzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas ar Ojāra Kalniņa vārdiem angļu valodā. Ģitāras pārlikumus veidojis un pavadījumus iespēlējis Vladimirs Kudrins. Krājumu sastādījusi Māra Špicberga.

"Sava mūziķa ceļa sākumā nevarēju iedomāties, ka reiz pievērsīšos dziesmu aranžijai. Tagad redzu, ka tāda lietu attīstība ir tikai likumsakarīga, ja vēlies attīstīties savā profesijā. Katra jauna sadarbība paver durvis arī jauniem izaicinājumiem. Sešu gadu laikā kopā ar dziedātāju Aleksandru Špicbergu ir radītas daudzveidīgas koncertprogrammas, kam tapuši vairāki desmiti dziesmu aranžiju. Ir pienācis laiks tās apkopot un ar tām dalīties. "Pirmajā burtnīcā" iekļautas klausītāju īpaši iemīļotās Imanta Kalniņa dziesmas, kas, manuprāt, īpaši veiksmīgi skan tieši ģitāras pavadījumā. Ceru, ka šis nošu krājums noderēs gan mūzikas mīļotājiem, gan profesionāliem izpildītājiem," atklāja ģitāras pārlikumu autors ģitārists un ģitārspēles pedagogs Vladimirs Kudrins.

Vienlaikus ar nošu krājumu klajā nāk dziesmu ierakstu albums, kurā kopā ar Špicbergu un Kudrinu muzicējuši arī Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Dāvids Kalniņš un Reinards Blūmentāls. Ieraksts veikts studijā "Gem Plus". Skaņu režisors Edijs Gņedovskis, albuma producente Māra Špicberga. Nošu krājuma un albuma noformējumu veidojis Stefans Špicbergs. Izdevējs "Spicberg".

Koncerta tiešraidi bez maksas varēs vērot Aleksandras Špicbergas "Facebook" un "Youtube" kontos.

Aleksandra Špicberga un Vladimirs Kudrins
Aleksandra Špicberga un Vladimirs Kudrins

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti