Kultūras ziņas

Pēterim Sidaram - 65

Kultūras ziņas

Kas notiek ar radošās personas likumu?

Ilonas Bageles jubilejas koncerts

Ilonai Bagelei jubilejas benefice

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

3.novembrī Lielajā Ģildē gaidāmajā dziedātājas Ilonas Bageles jubilejas koncertā piedalīsies viņas pašas izraudzīti teju 20 skatuves mākslinieki. Benefices koncertam dots nosaukums „Mūzika – mana dzīve".

Koncerts esot māksliniecei nozīmīgs atskaites punkts viņas radošajā dzīvē. Tālab pasākuma programma sastādīta tā, lai apmierinātu gan viņas akadēmiskā, gan džeza, popa un tautiskā dziedājuma cienītāju gaumes.

Bageles benefices programmā – no vienkāršām latgaliešu tautas dziesmām, brīnišķīgām latviešu un pasaules komponistu radītām populārajām melodijām, cauri tango un džeza improvizācijām, līdz slavenām operu ārijām un duetiem, kopā ar saviem skatuves partneriem – Samsonu Izjumovu, Sergeju Jēgeru, Andri Ludvigu, Ingu Pētersonu, Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Daini Skuteli, Artūru Manguli, Iļju Orlavu, Katrīnu Paulu Dīringu, vijolnieku Raimondu Ozolu, dejotājiem Ievu Kemleri, Rolandu Šteinbergu, pianisti Ilzi Ozoliņu, svētku orķestri Raimonda Macata vadībā un pašu Maestro Raimondu Paulu.

Virknē duetu ar Bagelei tuviem cilvēkiem, īpaša nozīme ir sadarbībai ar Sergeju Jēgeru. Abi piekrīt, ka Bageles dziedātājas karjeras ritenis jaunu ātrumu uzņēmis pēc tam, kad viņa piedalījās Sergeja Jēgera koncertā.

„Programma ir daudzpusīga un krāšņa. Kā dziedātāja dziedu dažādu žanrus mūziku. Ja tā ir mana benefice, tad kāpēc es nevarētu dziedāt visu, ko man gribās," spriež Bagele.

Kolēģi uzsver, Ilonai ir ļoti dažāds klausītāju loks. Viņu vidū gan operas cienītāji, gan džeza, popmūzikas un tautas mūzikas cienītāji. Viņas vokālās spēj ļauj dziedāt dažādās manierēs un raksturos.

„Ilona darbā tā ir vētra un vējš. Viņa ir pilna ideju, ar mežonīgām darba spējām un atbildības izjūtu. Viņa ir arī ļoti muzikāla un skatuviska būtne," stāsta Latvijas Nacionālās operas solists Samsons Izjumovs.

Bageles tuvākie plāni un lielākie izaicinājumi saistīti ar darbu LNO.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti