Rīta Panorāma

Intervija ar Bruno Zabi un Sanitu Austeri

Rīta Panorāma

Saruna ar Bruno Zabi un Sanitu Austeri no HK "Liepāja"

Intervija ar Ilgu Reiznieci, Māri Muktupāvelu un Zani Šmiti

«Iļģu» ziemas saulgriežu koncerti šogad būs Rīgā un Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tuvojas 22. decembris – šī gada visgarākā nakts, un līdz ar to arī neiztrūkstošais grupas “Iļģi” ziemas saulgriežu koncerts. Mūziķi paši teikuši, ka arī viņiem ir nepieciešams šis “gada siltākais koncerts”.

Koncerta pieteikumā lasāms, ka ‘”ziemas saulgrieži bez “Iļģiem” neatnāk!” Koncerti Rīgā, VEF Kultūras pilī – 22. decembrī pulksten 18.00 un 23.00. Savukārt 23. decembrī pulksten 19.30 Valmieras koncertzālē, kur "Iļģi" uzstāsies pirmo reizi.

Pēdējos gados latviešu tradicionālā mūzika ir atdzimusi ar jaunu enerģiju. Tieši grupa “Iļģi” savā ilgajā muzicēšanas laikā kopuši, popularizējuši un radījuši skaņdarbus, rādot tradicionālās mūzikas dzīvotspējas potenciālu un aktualitāti.

“Iļģus” interesē folkloras senākie, sakrālie slāņi – latviešu mitoloģija, tās mijiedarbība ar dabas ritmu. Kā uzsver koncerta organizatori – “Iļģi” saviem klausītājiem tulko seno vēstījumu mūsdienīgā, dinamiskā valodā.

“Zinu, ka ir cilvēki, kas nāk katru gadu tieši uz ziemas saulgriežu koncertiem, tā kļuvusi par neatņemamu svētku tradīciju,” saka Ilga Reizniece, “arī mums pašiem šis gada siltākais koncerts ir nepieciešams un īpašs.”

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Ilga Reizniece pastāstīja, ka šogad koncerts notiks īpaši kuplādalībnieku skaitā. “Iļģiem” pievienosies ne tikai unikālās balss īpašniece Zane Šmite, bet jaunas noskaņas un nokrāsas šāgada muzicēšanai piešķirs arī īpašais viesis – “Iļģu” draugs un domubiedrs Uģis Prauliņš (taustiņinstrumenti).

“Iļģu” sastāvā šajā koncertā būs Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, dūdas, kokle, akordeons), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģīga), Egons Kronbergs (ģitāra), Mārtiņš Linde (bungas, perkusijas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti