Kultūras ziņas

Baleta zvaigznes Jūrmalā

Kultūras ziņas

Latviešu dzeja itāļu valodā

"Ulubeles" pirmizrāde Ikšķilē

Ikšķiles svētkus ievada uzveduma «Ulubele» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdienas vakarā Daugavas krastā iepretim Meinarda baznīcas drupām notiks Noras Ikstenas un Raimonda Tigula pasakainā uzveduma „Ulubele” pirmizrāde - veltījums Ikšķiles 830. jubilejai.

"Ulubele" ir Minhauzena sapņu zeme, tāds pats nosaukums reiz bijis mūsdienu Ikšķilei, kas veido šo pasaku pamatu. „Ulubeles pasakas” ir autores veltījums savai bērnības zemei un mājām. Lai gan darbības vieta visbiežāk ir Ikšķile, tēli gan ir „pasakaini”.

„Te viss bija citādi – pavisam parastu dzīvi pēkšņi pārtrauca brīnumainas pārvērtības, zvēri sāka runāt cilvēku balsī, bet cilvēki iemācījās zvēru valodu, piepildījās trīs vēlēšanās, labais uzvarēja ļauno, varēja palikt neredzams un varēja arī ar veļiem aprunāties,” stāsta Ikstena.

Savs stāsts par “Ulubeli” ir arī solistei Kristīnei Zadovskai. “Tas ir latvisks, mazliet romantisks, teiksmains, muzikāls uzvedums, kurā man kārtējo reizi ir gods un laime dziedāt kopā ar Zigfrīdu Muktupāvelu par mīlestību,” priecājas Zadovska.

Savukārt Muktupāvels piebilst, ka šis darbs ir īpašs. “Mūzika ir skaista. Man Ikstenas veikums neprasa komentārus. Nav lieku vārdu, nekas nav nejauši iesprucis,” viņš komentē.

Ikšķiles novada svētki "Piešķil Ikšķilei savu knikšķi", kas veltīti pilsētas 830 gadu jubilejai, turpināsies arī sestdien un svētdien.

Jau rīta agrumā sāksies sacensības makšķerniekiem, kam sekos svētku gājiens ar antīko motociklu parādi, spēkavīru čempionāts un koncerti un atrakcijas visai ģimenei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti