Ikgadējais alternatīvās mūzikas festivāls «Satta» pārceļas uz Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas bagātīgo mūzikas kalendāru šovasar papildinās vēl viens mūzikas un mākslas notikums. Pēc septiņiem veiksmīgiem gadiem Lietuvā ikgadējais alternatīvās mūzikas festivāls "Satta" pārceļas uz Latviju. Festivāls "Satta" norisināsies no 14. līdz 17. augustam Papē, Baltijas jūras krastā.

"Satta" ir vadošais mūzikas notikums tiem, kurus saista kas vairāk par iemītām taciņām un galvenajiem māksliniekiem. Šovasar festivālā uzstāsies tādi mūziķi kā "Kode9", "Dirty Beaches", "Forest Swords", "King Midas Sound", "Submotion Orchestra" un citi mākslinieki, kas vēl tikai pievienosies festivāla programmai. Festivālā piedalīsies arī vairāki Latvijas mūziķi, to vidū pagājušā gada "Satta Beatmakers Battle" uzvarētājs Niklāvz, Rīgā bāzētā "Dirty Deal Audio" komanda, kā arī citi "The Baltic Scene" pārstāvētie "indie" electronikas mākslinieki.

Iepriekšējos septiņos gados "Satta" uzstājušies simtiem ārvalstu mūziķu, kas spēlējuši gan daudzveidīgus dīdžeju setus un elektronisko mūziku, gan hiphopu, "dub" un postroku.

"Mēs zinām, ka pietiekami daudzi mūzikas cienītāji no Latvijas ir bijuši "Satta" festivālos Lietuvā. Tāpēc esam priecīgi, ka šogad "Satta" būs jums tuvāk. Arī agrāk esam mainījuši festivāla norises vietu, taču šī ir pirmā reize, kad nebūsim Lietuvā. "Satta" turpina augt, un ir lieliski, ka mums ir iespēja šajā piedzīvojumā dalīties ar Latvijas alternatīvās mūzikas kopienu. Vienlaikus mēs sadarbojamies ar Papes dabas parku, jo vides aizsardzību uztveram ļoti nopietni, neatkarīgi no mūsu festivāla norises vietas," uzsver festivāla programmas vadītājs Žilvins Stumbrs.

Mūzika ir galvenā, taču ne vienīgā būtiskā "Satta" programmas sastāvdaļa. Jau no "Satta" pirmās dienas mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un citām valstīm padarījuši festivālu krāšņāku ar brīvdabas vizuālajiem stāstiem un urbāno mākslu, kas pārcelta no pilsētas betona masīviem uz savvaļu. Arī šis gads nebūs izņēmums, jo starptautiska mākslinieku komanda parūpēsies par plašu mākslas programmu.

Festivāla "Satta", tolaik "Satta Outside", ideja radās 2007.gadā, kad Viļņā populārā bāra "Satta" īpašnieki izlēma nosvinēt savu pirmo sezonu "Smiltyne" jahtklubā. Daži simti draugu un pozitīva atmosfēra bija motivācija rīkot līdzīgu notikumu arī nākamajā gadā. Īsā laikā festivāls krietni pārauga jahtkluba teritoriju un nostiprināja savu tēlu kā vadošais alternatīvās mūzikas festivāls Lietuvā. Pagājušogad festivālu apmeklēja aptuveni 8500 mūzikas baudītāju. Trīs gadi Kuršu kāpās, trīs - Baltijas jūras krastā un viens gads teju uz Latvijas un Lietuvas robežas. Šogad "Satta" pārceļas uz Papi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti