Rīta Panorāma

Personas datu zādzības internetā kļūst arvien biežākas

Rīta Panorāma

Melbārde: Ir jāspēj sastrādāties ar nozari

Igo jauna koncertprogramma "Zeme"

Igo: «Zemes» vārdi tapa smagāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Albuma „Zeme" vārdu tapšanas process bija ievērojami smagāks nekā albumam „Uguns",  intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma" atzina mūziķis Igo.

Kā iepriekš ziņots, Igo savus mūzikas cienītājus priecēs ar jauno koncertuzvedumu „Zeme" 25. oktobrī Valmieras Kultūras centrā, 1. novembrī Jelgavas kultūras namā, 2. novembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē un 8. novembrī Rīgas Stradiņa universitātes aulā.

""Zemes" vārdu tapšanas process bija ievērojami smagāks. Es nezinu, vai tādēļ, ka uguns tiek uzskatīta par ļoti radošu elementu, bet „Zeme" pie manis nāca mēnešus trīs četrus. Es katru dienu, sastādot savu dienas plānu, rakstīju „Zeme". Diena pagāja, es biju izdarījis visu, nosvītrojis visu paredzēto, bet tā „Zeme" ceļoja no nedēļas uz nedēļu, no mēneša uz mēnesi. Un tad vienā brīdī, kad manī idejas bija pareizi sastājušās un akumulējušās, tad, dienu un nakti rakstot un domājot, nedaudz vairāk kā 20 dienās es radīju to „Zemes" vīziju savā izpratnē," stāsta mūziķis.

Igo un Valta Pūces jaunā koncertuzveduma „Zeme" pirmatskaņojums notika augusta nogalē Dzintaru koncertzālē.

Pirms trīs gadiem kopā ar komponistu Jāni Strazdu tika uzsākts četru dabas stihiju cikla „Uguns. Zeme. Ūdens. Gaiss" pirmais projekts „Uguns", kuru ar dzejas, mūzikas, kā arī vizuālās mākslas palīdzību un savu mītisko stāstu par pasauli veidoja Igo.

Šogad mūziķis saviem klausītājiem piedāvā savu otro šī cikla muzikālo projektu „Zeme", kas tiek veidots ar dziedātāja un daudzpusīgā mākslinieka Igo radītu dzeju un komponista Valta Pūces oriģinālmūziku.

Jaunā koncertuzveduma pirmajā daļā Igo un komponists Valts Pūce kopā ar ģitāristu Armandu Alksni, bundzinieku Kasparu Kurdeko, basģitāristu Reini Ozoliņu, pianistu Juri Kristonu, dziedātājām Alisi un Bizaķi, flautistu Andi Klučnieku, kā arī Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu-Eglienu un dziedātāju Ievu Kerēvicu atskaņos skaņdarbus, kuri veltīti zemes tēmai, savukārt koncerta otrajā daļā skanēs skaņdarbi no Igo zelta repertuāra.

Koncertprogrammā būs redzamas arī video mākslinieces Gitas Straustiņas video projekcijas, kurās teicēja lomā piedalās Dailes teātra aktieris Juris Strenga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti