Rīta Panorāma

Jauna programma – Cits Pauls. Ralfs Eilands un Latvijas Radio Bigbends

Rīta Panorāma

Linu aušanas gudrības Valdlaučos

Dziedātāja Igo jubilejas koncerts "Pirmie 40" Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars"

Igo svin 40 gadus uz skatuves ar koncertiem Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc pagājušogad veiksmīgi aizvadītiem pieciem jubilejas koncertiem Rīgā 6. aprīlī ar diviem koncertiem dzimtajā Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” un pēcāk arī citviet Latvijā dziedātājs Igo atzīmēs savus 40 gadus uz skatuves. Mūziķi koncertos sola audiovizuālu piedzīvojumu.

Koncerta pirmajā daļā skanēs komponista Jāņa Strazda un Igo koncertprogramma “Uguns”, bet koncerta otrajā daļā – Igo “zelta repertuārs”.

"Šo koncertprogrammu kopumā esmu nosaucis "Pirmie 40" ar cerību, ka man vēl sekos varbūt pieci, varbūt desmit, varbūt vēl simts," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" skaidro Igo, atzīstot, ka, iespējams, ir kļūdījies, jo pirms pirmajiem 40 gadiem uz skatuves bijuši arī seši gadi mūzikas skolā, kur viņš mācījies spēlēt vijoli.

Koncertā dziesmu ciklu "Uguns" atskaņos Jānis Strazds, Igo un postetno grupa “Vējturi”. Jānis Strazds sadarbojies ar Igo jau padsmit gadus. Ciklu "Uguns" viņš raksturo kā lielāko un apjomīgāko kopdarbu.

"Manuprāt, mēs esam ļoti daudz enerģijas, mīlestības un izdomas ielikuši šajā ciklā, un man ir sajūta, ka arī klausītājs to jūt," saka Strazds. "Tas ir krāšņs koncertuzvedums par uguni visās tās izpausmēs ar video projekcijām. Tas ir tāds audiovizuāls piedzīvojums."

"Šajā koncertā mēs sadarbojamies ar mūziķiem, kas spēlē etniskus instrumentus, līdz ar to mēs spējam panākt ārkārtīgi lielas gradācijas un kontrastus pat viena skaņdarba laikā," papildina Igo.

“Tā enerģija, kas tiek dāvāta no zāles, ne ar ko nav salīdzināma. Ne ar naudu, ne citām bagātībām. Cilvēku atzinība, tas, ka viņi caur gadiem nes tās dziesmas, kuras ar kādu no kolēģiem esmu radījis, tas ir tas lielākais.”

Par cilvēku atzinību liecināja arī garā rinda pēc koncerta, kurā daudzi bija ar mieru stāvēt, lai iegūtu dziedātāja autogrāfu vai kopīgu fotogrāfiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti