Kultūras ziņas

Pasaulslavenais pāris - Pļisecka un Ščedrins Rīgā

Kultūras ziņas

Positivus uzticīgie apmeklētāji laikus dodas uz Salacgrīvu

Igo "Dzīve bez apstājas"

Igo ar akustisko koncertu «Dzīve bez apstājas» uzstāsies Dzintaru koncertzālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Augustā Latvijas labākie mūziķi tradicionāli koncertē Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Igo ar draugiem un domubiedriem 20.augustā piedāvās skatītāju vērtēšanai netradicionālu skanējumu šai vasaras koncertzālei - akustisku programmu "Dzīve bez apstājas".

Pirms stāsta par plānoto koncertu, dziedātājs Igo iepazīstina ar savu pēdējo gadu aizraušanos - grafikas darbiem, kas kalpos kā ilustrācijas jau trešajai mūziķa dzejas grāmatai "Debesis karstas". Tās atklāšanas svētki arī iecerēti 20.augustā, kad uz skatuves kāps labākie Latvijas mūziķi, lai akustiskā  divu daļu koncertā jaunās skaņās atrādītu gan jau zināmas, gan pilnīgi jaunas dziesmas.

Tas ir interesanti, ka šī agresīvā dziesma "Dzīve bez apstājas" var skanēt arī akustiski un gana jaudīgi. Tāda būs visa programma - jaudīga un ļoti krāsaina. Ar dejas elementiem, kora "Balsis" līdzdalību, ar labāko Latvijas mūziķu piedalīšanos," stāsta Igo.

Programmas muzikālais noformējums balstīsies uz ģitāristu Aivara Hermaņa un Kaspara Zemīša, čellista Raimonda Macata, perkusionista Kaspara Kurdeko un taustiņinstrumentālista Jura Kristona pleciem. Harmoniskas saspēles pamatā esot ilgstošs mēģinājuma process un katra mūziķa iekšējā sajūta būt gatavam muzicēt improvizējot.

Tas ir tāds "džeimsons" savā ziņā - sagatavots, bet mēs varam visādi izņemties. Pusei ir zināms, ko darīsim, bet otra puse ir improvizācija. Tas ir skaistākais, kas tur notiek tai brīdī un tai vietā, un nākošreiz būs citādāk," norāda Aivars Hermanis.

Koncerta otrajā daļā Igo uz skatuves uzstāsies duetos ar Latvijas populārākajiem dziedātājiem un arī ar savu brāli Ivo. "Mēs esam izvērsuši šo programmu, jo parādās ļoti interesantas nianses, spēlējot akustiski, var panākt lielu kāpinājumu un tāpat arī atslābumu, kur tas visvairāk prasās," teic Igo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti