Igaunijā ar virtuālo koncertu atzīmē ārkārtas stāvokļa atcelšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Igaunijā ar vērienīgu virtuālu koncertu atzīmēta ārkārtas stāvokļa atcelšana. Daudzi Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi zaudē spēku 18. maijā.

Muzikālajā projektā iesaistījās 2500 kora dziedātāju, un viņiem pievienojās leģendārais igauņu popdziedātājs Ivo Linna ar savu grupu “Supernova”.

Dziesmu svētku estrādē arī bija ieradušies daudzi iedzīvotāji, kas ievēroja distancēšanās noteikumus un uzturējās savās automašīnās.

Pasākuma rīkotāji uzsver, ka šāda mēroga virtuāls muzikāls projekts ir unikāls, un šādā veidā valsts, kas pasludinājusi sevi par digitālu lielvalsti, pārbauda tehniskās un jauno tehnoloģiju iespējas.

Tikmēr Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks jau iepriekš norādīja, ka ārkārtas stāvokļa atcelšana nenozīmē tūlītēju atgriešanos pie iepriekšējās dzīves kārtības. Ir atvērti tirdzniecības centri un sporta zāles, kā arī iespējams brīvi apceļot Baltijas valstis, rīkot grupu treniņus brīvā dabā, sporta sacīkstes bez skatītājiem un publiskas sanāksmes. Tomēr daudzus ierobežojumus atcels, tikai sākot ar jūniju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti