Rīta Panorāma

Intervija ar Santu Lozdu

Rīta Panorāma

Vērienīgais mākslas projekts "Portrets Latvijā. 20.gadsimts "Sejas izteiksme"

Intervija ar Egilu Šēferu

Ierakstu kompānija «Skani» iepazīstina pasauli ar latviešu mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nacionālā ierakstu kompānija “Skani” izveidota vien 2014.gadā, bet šajā laikā izdevusi jau 20 albumu. Tie visi ir latviešu mūzikas ieraksti - sākot ar stīgu kvartetiem un beidzot ar simfoniskiem darbiem un solo dziedājumiem. Kā pastāstīja “Skani” izpildproducents Egils Šēfers, kompānija ir salīdzinoši neliela, taču četru gadu laikā ir izdarījusi daudz. Jaunākais albums ir Toma Ostrovska izpildītie Alfrēda Kalniņa klavierdarbi.

“Toms Ostrovskis ir viens no nenovērtējamiem pianistiem, mācījies Lielbritānijā un šobrīd docē Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, ar kuru sadarbībā arī tapis šis albums. Ārkārtīgi poētiska un skaista – zīmīgi, ka viens no skaņdarbiem “Septiņas poēmas” pirmatskaņojumu piedzīvoja oktobrī pirms simt gadiem,” teica  Šēfers.

Latvijas Mūzikas informācijas centram, kura paspārnē darbojas arī “Skani”, galvenais mērķis ir popularizēt latviešu mūziku pasaulē. Vislabāk to izdarīt ar digitālo platformu palīdzību, atzina Šēfers. Trīs gadu laikā, ieguldot milzīgu darbu, ir izdevies panākt to, ka latviešu mūzika nonāk visās pasaules valstīs, un ir jau pirmie rezultāti.

“Ja pagājušogad digitālajās platformās mums bija apmēram 40 000 unikālu klausījumu, tad pēdējos 6 mēnešos mums jau ir pāri 70 000,”  teica Šēfers.

Viņš arī pauda pārsteigumu, ka digitālajās vietnēs pirmajā vietā ar ievērojamu pārsvaru klausījumu skaita ziņā ir Amerikas Savienotās Valstis, bet otro vietu visai stabili ieņem Latvija.

Visbiežāk lietotāji izmantojot “Applemusic” un “Spotify”, arī lejuplādes vietās, piemēram, amazon.com.

Šēfers arī atklāja, ka pasaulē Dziesmu svētku tradīcijas un Latvijas Radio kora slavas dēļ ļoti pieprasīta ir Latvijas kormūzika. Nākamajā gadā kompānija plāno izdot sešus albumus, un pirmais no tiem, kas iznāks gada sākumā, būs Pētera Vaska mūzikas albums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti