Rīta Panorāma

Operas zvaigznes Marinas Rebekas traģiskā karaliene Marija Stjuarte

Rīta Panorāma

Suņu čipēšana buksē

Intervija ar rokgrupu "Colt"

Ierakstīt albumu, doties turnejā un nosvinēt jubileju – grupas «Colt» šīgada ieceres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rokgrupa „Colt” šajā gadā plāno doties koncertturnejā un prezentēt jauno albumu, lai jūnijā atzīmētu grupas dibinātāja, ģitārista un komponista Harija Zariņa sešdesmito dzimšanas dienu. Viena no topošā albuma dziesmām ir tapusi, iedvesmojoties no pretvēža zāļu izgudrotājas Ainas Mucenieces dzīves. 

‘’Mēs sākam rakstīt jaunas dziesmas, ceram uz albumu," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" 9.janvārī atklāj Zariņš. Mūziķis atzīmē, ka esot ierakstītas jau divas dziesmas un trešā esot tapšanas stadijā. Divas no tām esot veidotas sadarbībā ar Latvijā populārām dziedātājām, viena ar Dināru Rudāni un otra tiek rakstīta kopā ar Aiju Andrejevu.

Ierakstīta jau ir arī dziesma ar nosaukumu „Kā tāla zvaigzne’’, ko izpilda tikai pati grupa, tā ir veltījums viroterapijas pamatlicējai Latvijā un Rīgas vīrusa pretvēža zāļu izgudrotājai Ainai Muceniecei.

„Viņas dzīves gājums mani iedvesmoja uzrakstīt tekstu šai dziesmai”, atzīst Zariņš.

Grupas līderis stāsta, ka gan albuma ierakstā, gan koncerttūrē piedalīsies vairāki viesmākslinieki. Ir doma uzrakstīt arī kaverversiju kādai dziesmai kā veltījumu Latvijai. Esot ieplānoti jau vismaz 25 koncerti dažādās Latvijas vietās un tikšot aicināti tādi viesmākslinieki kā Dināra Rudāne, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Alex (Oļegs Andrejevs), Buks (Jānis Buķelis).

„Colt” šis ir jau septītais darbības gads, un jubileju šogad svin ne tikai Zariņš, bet savu trīsdesmito jubileju svin arī  ģitārists Atis Ieviņš svin.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti